Hoe u de benodigde hoeveelheid waspoeder correct kunt berekenen: dit zou elke huisvrouw moeten weten

Стиральная машина

Elke huisvrouw moet, voordat ze een extra portie waspoeder toevoegt, in de overtuiging dat ‘meer niet minder is’, nadenken over de gevolgen.

Waspoeder wordt bij het spoelen al niet volledig uit de stof gewassen en er is ook een duidelijke overdosis op het gezicht, wat de zaken er niet frisser op maakt.

Door onervarenheid kan het lastig zijn om de benodigde hoeveelheid waspoeder te berekenen, terwijl de aanbevelingen van fabrikanten van huishoudelijke apparaten en chemicaliën vaak een gemiddelde waarde hebben.

Daarom is de verleiding groot om iets meer waspoeder toe te voegen dan nodig is. Maar in werkelijkheid maakt dit de zaken er niet schoner en frisser op.

Waarom is overtollig poeder schadelijk?

1. Het is gewoon niet zuinig.

2. Huishoudelijke chemicaliën worden niet volledig uit de stoffen gewassen, wat gevaarlijk is voor mensen met een allergie; bovendien worden lichtgekleurde artikelen grijs en gekleurde artikelen bleker en met witachtige strepen. De stof zelf wordt stijver en ruwer.

3. Poederresten die niet uit de compartimenten en holtes van de wasmachine worden gewassen, veroorzaken een onaangename geur, de vorming van slijm en een leefgebied voor pathogene micro-organismen. En natuurlijk moet je de container schoonmaken van eventueel achtergebleven aan elkaar geplakt poeder.

Hoe de hoeveelheid poeder te berekenen

Door de jaren heen hebben huisvrouwen een universele formule ontwikkeld die vrijwel feilloos werkt.

Om fouten te voorkomen, moet u voor elke kilogram wasgoed die in de machine wordt geladen, een eetlepel waspoeder nemen.

Als de machine maximaal is geladen of de “snelle” modus is geselecteerd, wordt er anderhalve eetlepel poeder aan de lade toegevoegd.

Als de dingen erg vies zijn en het water hard is, neem dan twee eetlepels poeder voor hetzelfde gewicht.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips