Groene of zwarte theevlekken: hoe kom je er vanaf?

Стиральная машинка

Theevlekken op kleding veroorzaken veel problemen. Een simpele wasbeurt helpt misschien niet, omdat theevlekken als ernstige vlekken kunnen worden beschouwd.

Daarom is het de moeite waard om de belangrijkste methoden en aanbevelingen te onderzoeken die in de praktijk effectief zijn gebleken.

Wat je moet weten

Elke theevlek is vrij moeilijk te verwijderen. Veel hangt af van de sterkte van de thee of de variëteit ervan.

Er wordt aangenomen dat groene thee een minder verzadigde tint heeft, wat betekent dat het gemakkelijker is om onzuiverheden te verwijderen. Als u echter conventionele methoden gebruikt, kunnen de vlekken voor altijd op de kleding achterblijven.

Waterstof peroxide

Waterstofperoxide kan alleen op lichtgekleurde artikelen worden gebruikt. Als je probeert een donker voorwerp schoon te maken, kan het kapot gaan. De methode is eenvoudig: u moet een wattenschijfje bevochtigen met peroxide en dit gedurende 20 minuten op de vlek aanbrengen. Vervolgens moet u het artikel pakken en goed afspoelen in koud water.

Ammoniak

Alcohol mag ook alleen op witte stoffen worden gebruikt. Reinigingsstap:

1) Verdun een theelepel alcohol per 500 ml.

2) Met een spons moet je de compositie op een stuk stof aanbrengen.

3) Als er vlekken verschijnen na gebruik van een dergelijke oplossing, kunt u deze verwijderen door een 10% oplossing van citroenzuur te gebruiken.

Na behandeling met ammoniak moet het artikel in warm water worden gewassen. De meeste mensen zetten gewoon de wasmachine aan.

Wasmiddel

Moderne huisvrouwen denken misschien dat waszeep een nutteloos product is dat geen zin heeft om te gebruiken, maar dit is een typische fout. Als je kijkt naar de omvang van het gebruik van waszeep, wordt het duidelijk dat het uitstekende eigenschappen heeft.

Je kunt het gebruiken om zelfs theevlekken uit kleding te verwijderen door een eenvoudige techniek te volgen:

1. De besmette plek moet goed worden ingezeept. Het is belangrijk om een ​​wit blok te gebruiken.

2. Wrijf het met zeep besmeurde gebied goed uit met een zachte doek of spons.

3. Spoel het artikel af met warm of koud water.

Het meest interessante is dat je dankzij waszeep zelfs oud vuil kunt verwijderen.

Kokend water

Door de kookmethode worden veel verontreinigingen verwijderd, maar u moet rekening houden met de kenmerken van de stof. Er zijn vaak situaties waarin de stof niet bestand is tegen hoge temperaturen. Daarom is het noodzakelijk om het label te bestuderen en pas dan vlekken te verwijderen.

De essentie van de methode: je moet het item in een bak met water plaatsen en op een open vuur zetten. Het is noodzakelijk om 15 minuten te koken. Hierna kan het artikel in de wasmachine worden gedaan om het resultaat te consolideren.

Bleekmiddel

Voor witte artikelen kunt u veilig verschillende bleekmiddelen gebruiken. Let bij het kiezen op de compositie.

Sommigen proberen geld te besparen door een cruciale fout te maken. Het is belangrijk om een ​​eenvoudig feit te begrijpen: budgetmodellen kunnen chloor bevatten, wat vlekken en een onaangename geur kan veroorzaken, anders kan het artikel beschadigd raken. Het is absoluut niet de moeite waard om te besparen op een schoonmaakproduct, want een vies item kost sowieso meer.

Vlekkenverwijderaar

De vlekverwijderaar kan een universele oplossing worden genoemd. Lees voor gebruik de instructies. Zoals de praktijk laat zien, is het noodzakelijk om vooraf vlekverwijderaar op vlekken aan te brengen en het artikel vervolgens in de wasmachine te doen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips