Wat kunt u aan uw wasmachine toevoegen om de waskwaliteit te verbeteren en wasmiddel te besparen?

Стиральная машинка

Dingen wassen vergt veel inspanning en financiële kosten. Het meest interessante is dat de kwaliteit van het wassen kan afnemen en dat de stof zijn zachtheid begint te verliezen.

Er zijn verschillende objectieve redenen waarom dit gebeurt. Daarom moeten de basistrucs van het wassen meer in detail worden begrepen.

Waarom beginnen de dingen erger te worden?

Na verloop van tijd worden de dingen dof en kan er een onaangename geur ontstaan.

Zoals de praktijk laat zien, beginnen veel mensen onmiddellijk het slechte poeder de schuld te geven of denken ze dat hun machine zijn functies niet goed uitvoert. We kunnen ons verschillende redenen herinneren waarom dergelijke problemen optreden:

1) Hard water.

2) Schaal in de trommel.

3) Plak op de wanden van de machine.

4) Bacteriën die zich ontwikkelen in een vochtige omgeving.

Allereerst moet je de redenen wegnemen. Als dit niet gebeurt, zullen zelfs hoogwaardige en dure producten de situatie niet helpen corrigeren.

Zout

Het toevoegen van zout lijkt misschien contra-intuïtief, maar het is belangrijk om op de details te letten. Mensen in de USSR hebben altijd een soortgelijke techniek gebruikt. In de moderne wereld zijn velen door de komst van technologie de basistechnieken vergeten, maar tevergeefs.

Bij het wassen is het voldoende om 5 eetlepels zout toe te voegen. Het kan rechtstreeks in de trommel worden gegoten. Zout behoudt het uiterlijk en helpt bij het spoelproces. Het wordt aanbevolen om bij 1 op de 5 wasbeurten zout toe te voegen.

Aspirine

Aspirine is een universeel middel dat af en toe moet worden gebruikt. Aspirine heeft qua eigenschappen dezelfde eigenschappen als bleekmiddel, maar het effect is mild te noemen. Bij ernstige besmetting moet aspirine worden toegevoegd. Het is voldoende om tijdens het wassen 5 tot 8 tabletten te plaatsen. Optimale modus: minimaal een uur, maximale temperatuur +40 graden.

Als je een preventief effect wilt bereiken, vermaal dan gewoon 3 aspirinetabletten en meng ze met het poeder. U kunt elke wasmodus kiezen. Aspirine kan zonder beperkingen worden gebruikt.

Azijn

Heeft u een onaangename geur in de trommel en kunt u uw kleding niet fris houden na het wassen? Hoogstwaarschijnlijk is er schimmel of schimmel verschenen. In dit geval is het gebruik van azijn een noodzaak. Voor het wassen wordt 9% azijn gebruikt. Azijn heeft twee functies:

1. Maakt dingen witter. Voeg voor het wassen 200 ml toe.

2. Als u een onaangenaam aroma wilt verwijderen, voeg dan 100 ml azijn toe.

Ter vervanging kan azijn aan het conditionercompartiment worden toegevoegd. Na het wassen kunnen dingen een overeenkomstige zure geur ontwikkelen, maar daar moet je zeker niet bang voor zijn, deze verdwijnt snel tijdens het drogen.

Essentiële oliën

Wil je dat het lekker ruikt, maar heb je niet het juiste product? Je kunt 5 tot 10 druppels etherische oliën gebruiken. Het kan worden gemengd met zeezout of rechtstreeks aan de trommel worden toegevoegd.

Het is onaanvaardbaar om verfoliën te gebruiken; deze kunnen ernstige vlekken op kleding achterlaten. Oliën moeten transparant zijn – dit is de belangrijkste voorwaarde.

Citroenzuur

Citroenzuur is geschikt voor het wassen van katoen en linnen. Als er gele vlekken op verschijnen die niet met gewoon waspoeder kunnen worden verwijderd, kunt u tijdens het wasproces 1 theelepel citroenzuur toevoegen. Sommige mensen voegen vers geperst sap toe, maar veel verschil is er niet.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips