Hoe je een nat tapijt droogt: je kunt het direct op de vloer doen

Ковер

Tapijten zijn precies dat element van het interieur dat een huis of appartement anders maakt dan een kantoor of ziekenhuis.

Maar soms veroorzaken ze veel problemen voor hun eigenaren, bijvoorbeeld wanneer ze om de een of andere reden nat worden.

Wat moet je doen als je per ongeluk een hele emmer water op je vloerkleed hebt gemorst? Hieronder vindt u 3 manieren om met problemen om te gaan.

Papieren handdoeken

Als de omvang van het probleem niet zo groot is en het natte gebied niet zo groot is, probeer dan de natte gebieden af ​​te vegen met dik keukenpapier.

Wrijf het papier niet in de stapel, maar druk het voorzichtig tegen het tapijt en vervang het zo nu en dan door droog papier.

Overigens kunnen papieren handdoeken met dezelfde efficiëntie worden vervangen door vodden gemaakt van natuurlijke stoffen. Belangrijk: deze actie moet aan beide zijden van het tapijt worden uitgevoerd.

Huishoudelijke apparaten

Huishoudelijke apparaten zoals een föhn of verwarming kunnen er ook voor zorgen dat het tapijt sneller droogt.

Je kunt ook een luchtontvochtiger gebruiken, als je die hebt natuurlijk. Dit apparaat droogt het tapijt binnen een paar uur, maar vergeet niet om daarna uw huis te ventileren.

Ten slotte gebruiken sommige huisvrouwen in soortgelijke situaties een wasstofzuiger, maar hoewel deze overtollig water absorbeert, is deze niet in staat het product terug te brengen naar de oorspronkelijke droogte.

Eerder vertelden we je wat je ermee moest doen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips