Favoriete plek voor schimmels en bacteriën: hoe je een badmat goed wast

Ванная комната

Veel mensen denken dat het toilet een broedplaats is voor bacteriën, maar het vloerkleed dat in de badkamer ligt kan het primaat daarvan wegnemen.

Sommige onderzoeken geven aan dat dit element van het interieur en het hitte-eiland voor de voeten vol gevaren zit.

De badkamer is ontworpen om u schoon te houden, dus de mat moet regelmatig worden schoongemaakt. Anders bestaat er risico op schimmel en meeldauw.

Deskundigen adviseren om je vloerkleed elke 2-3 weken schoon te maken. Een product gemaakt van microvezel of met chenillepool kan in de machine worden gewassen op lage temperaturen (30-40 graden).

Het is belangrijk om een ​​mild wasmiddel toe te voegen. Het is beter om het tapijt op een koele plaats te drogen. In de winter zijn hier geen problemen mee, bijvoorbeeld op het balkon of op straat.

Producten gemaakt van plastic of rubber kunnen ook worden gewassen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de watertemperatuur niet hoger mag zijn dan 40 graden, anders zal de mat barsten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips