Hoe u de wasmachine op de juiste manier reinigt van vuil van binnen: een snelle en effectieve manier

Стиральная машинка

Ondanks het feit dat de functies van een wasmachine zijn om dingen van vuil te reinigen, hebben de huishoudelijke apparaten zelf ook verzorging nodig.

In dit artikel zullen we het hebben over zo’n belangrijk onderdeel van de unit als het verwarmingselement, want als je niet voldoende aandacht aan het verwarmingselement besteedt, zal het apparaat gegarandeerd snel kapot gaan.

Na verloop van tijd wordt dit onderdeel, net als andere reserveonderdelen, gecoat omdat het water daarin opgeloste minerale zouten bevat.

Als de kalklaag klein is, wordt het moeilijk om het ingestelde programma uit te voeren.

Als er te veel tandplak zit, werkt de verwarming wel, maar loopt de temperatuur niet op, waardoor deze doorbrandt.

Om te voorkomen dat een dergelijke onaangename situatie u overkomt, moet u voor preventieve reiniging zorgen. De frequentie van een dergelijke procedure is eens in de anderhalf tot twee maanden.

De eenvoudigste en meest toegankelijke methode is citroenzuur. Citroensap moet in het poedercompartiment worden gegoten met een snelheid van 25-30 g zuur per kg machinelading.

Het enige dat overblijft is de wasmachine aanzetten voor een programma met een hoge temperatuur.

Als er een dikke laag vuil zit, gebruik dan de volgende lifehack: haal halverwege de wasbeurt de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat minimaal een paar uur, of beter nog, een hele nacht staan.

Ten slotte is de laatste stap het reinigen van de afvoerslang, het filter en de manchet van kleine kruimels die achterblijven na het oplossen van de kalksteen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips