Hoe om te gaan met deodorantvlekken: trucs van sluwe huisvrouwen

одежда

Deodorantvlekken veroorzaken veel problemen.

Het is van cruciaal belang wanneer deodorantvlekken verschijnen op gekleurde, lichte en donkere kleding.

Als u ze niet meteen weggooit, kan het item onbruikbaar worden.

Azijn

Deze methode kan worden gebruikt voor gekleurde stof. Als de kleding donker of licht is, kunnen de vlekken geel worden en kan het kledingstuk niet meer worden hersteld.

De essentie van de methode: je moet de vlek licht bevochtigen met azijn en een nacht laten staan. Vervolgens moet u het artikel met de hand wassen met standaardpoeder. De methode is behoorlijk effectief, maar je moet begrijpen dat azijn vlekken kan achterlaten.

Afwasmiddelen

Het is beter om “Fairy” of andere soortgelijke producten te gebruiken. Het gebruik van het wasmiddel is vrij eenvoudig: je moet het op het artikel aanbrengen en na een half uur met de hand wassen.

Als het de eerste keer niet mogelijk was om de vlek volledig te verwijderen, kan de procedure een tweede keer worden herhaald.

Frisdrank en wasmiddel

Werkwijze voor het bereiden van de oplossing: 2 theelepels zuiveringszout gemengd met een paar druppels afwasmiddel.

Als gevolg hiervan zou zich een pasta moeten vormen, die gedurende enkele uren op de plaats van besmetting wordt aangebracht. Hierna moet je het artikel afspoelen en wassen. Met deze methode kunt u ook vettige vlekken verwijderen.

Wodka

Wodka vertoont een goede effectiviteit, maar u moet zich bewust zijn van de risico’s. Wodka kan kleding beschadigen en onaangename vlekken achterlaten.

Ook kan door het gebruik de kleur veranderen. Om negativiteit te voorkomen, is het beter om een ​​onopvallende plek te kiezen en de reactie te bekijken. Als er geen sporen meer zijn, kan wodka worden gebruikt om vlekken te verwijderen.

In de regel zijn een paar minuten voldoende om vuil te verwijderen. In vergevorderde situaties kunt u het artikel enkele uren laten liggen. Alleen afspoelen met koud water, zonder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Citroensap

Citroensap kan je verrassen met de werking ervan. Het mag alleen worden gebruikt voor gekleurde artikelen. In zijn werking lijkt het op alcoholoplossingen, maar voorzichtigheid is geboden. Na gebruik van citroensap moet het artikel worden afgespoeld met warm water.

Aanbevelingen voor schoonmaken

Er zijn een aantal belangrijke regels die u moet vermijden:

1. In eerste instantie moet u voor het reinigen een zachte borstel gebruiken. Sommige verontreinigingen kunnen mechanisch worden verwijderd. Het is logisch om een ​​​​soortgelijke methode voor witte dingen te gebruiken.

2. Voordat u een van de genoemde producten gebruikt, moet u de weefselreactie controleren. Er zijn vaak situaties waarin mensen, in hun poging zich te ontdoen van vervuiling, de zaken alleen maar erger maken.

3. Vlekken moeten vanaf de randen naar het midden worden gewassen. Als je het in de tegenovergestelde richting doet, kan de vlek over het hele kledingstuk worden uitgesmeerd.

4. Vlekken moeten onmiddellijk worden verwijderd, zonder te wachten tot ze uitharden. Door uitstel kan de vlek voor altijd op het artikel blijven zitten.

U kunt ook gespecialiseerde producten gebruiken die worden verkocht in huishoudelijke chemicaliënwinkels. Ze zijn effectief, maar u moet de gebruiksaanwijzing lezen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips