Een vloer goed wassen: voor de hand liggende zaken die uitgelegd moeten worden

Ведро

Ondanks het feit dat veel van de regels die je in de onderstaande lijst aantreft volkomen voor de hand liggend lijken, zijn niet alle (vooral “beginnende”) huisvrouwen ermee bekend.

Met deze tips kunt u ondertussen zo snel mogelijk en met het beste resultaat schoonmaken.

1. Maak het oppervlak schoon voordat u begint met het wassen van de vloer. Kleine spullen en interieurartikelen moeten naar boven worden verplaatst, schoenen moeten in de kast in de gang worden opgeborgen, stoelen moeten op de tafel in de keuken worden gezet, tapijten moeten in de woonkamer worden opgerold, enz.

2. Gebruik een stofzuiger om de vloer en plinten stofvrij te maken, en vergeet de meest “ontoegankelijke” hoeken niet. Als de benodigde apparatuur niet bij de hand is, verwijdert u vuil en stof met een borstel of bezem.

3. Zorg ervoor dat u van tevoren speciale schoonmaakmiddelen in voorraad heeft die geschikt zijn voor het type vloer dat u in uw huis legt. Ze garanderen een bijzondere zuiverheid en glans en beschermen tegelijkertijd de vloer tegen beschadigingen.

Trouwens, het kopen van huishoudelijke chemicaliën is niet altijd zinvol – zoek online naar recepten voor volksremedies: ze gaan niet minder effectief om met schoonmaken.

4. Begin met het wassen van de vloer vanuit de verste hoek en beweeg geleidelijk naar de uitgang.

5. Probeer niet op natte vloerdelen te stappen om te voorkomen dat er sporen op achterblijven. Ook al zijn ze niet direct zichtbaar, ze zullen zeker verschijnen nadat de vloer is opgedroogd.

6. Probeer het water vaker te verversen, want anders smeer je vuil uit en verspreiden bacteriën zich door alle kamers.

Eerder vertelden we je hoe je het thuis kunt retourneren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips