Zo verwijder je vlekken op een tafelkleed: een truc om het er weer als nieuw uit te laten zien

скатерть

Vlekken op het tafelkleed zijn een veelvoorkomend probleem waar elke huisvrouw bekend mee is.

Ze kunnen per ongeluk wijn morsen, voedsel morsen of een vuile lepel neerleggen. Daarom is het de moeite waard om uit te zoeken hoe u vlekken op een tafelkleed kunt verwijderen.

Sporen van bessen en fruit

Als er sporen van bessen of fruit verschijnen, kunt u deze verwijderen door gewoon citroensap te gebruiken. De essentie van de methode: de citroen wordt in twee delen gesneden, daarna moet je het vuil er voorzichtig mee afvegen. Je kunt ook een geconcentreerde oplossing maken van citroensap en water.

Vette vlekken

Veel huisvrouwen denken dat het verwijderen van vetvlekken buitengewoon moeilijk is, maar dat is niet zo. Je kunt een beetje zout met water mengen en het vuil op het oppervlak aanbrengen.

Het resultaat moet een homogene pasta zijn; deze wordt ongeveer een half uur op de vettige vlek aangebracht.

In plaats van water kunt u afwasmiddel gebruiken. Als de stof van het tafelkleed kwetsbaar is, kunt u in plaats van zout krijt of talk gebruiken.

Sommige huisvrouwen gebruiken zuiveringszout, en ook hierin is geen sprake van een fout. De genoemde materialen zouden een deel van het vet moeten absorberen. Na gebruik van deze methode moet het tafelkleed worden afgespoeld en in de was worden gedaan.

Wijnvlekken

Wijnvlekken lijken een van de moeilijkste om mee om te gaan. Er is zelfs een mening dat het onmogelijk is om er volledig vanaf te komen.

In werkelijkheid kunt u dergelijke vlekken zelfs op een wit tafelkleed verwijderen. Het enige wat je nodig hebt is glycerine en eigeel. Ze worden in gelijke verhoudingen gemengd en op de vlek aangebracht.

Je kunt ook een oplossing maken van wasmiddel, frisdrank en warm water. De pap wordt ’s nachts aangebracht. Vervolgens moet het tafelkleed op hoge temperatuur worden gewassen. Het probleem kan te maken hebben met vlekken die ingebakken zijn. Het wegwerken ervan is een echt probleem.

Chocolade en koffie

Om dergelijke vlekken te verwijderen, moet u het tafelkleed bevochtigen met waterstofperoxide en ongeveer een uur wachten. Hierna moet u het materiaal grondig afspoelen onder de kraan.

Als het gewenste resultaat de eerste keer niet werd bereikt, kan de procedure worden herhaald. De tweede optie is een mengsel van ammoniak en glycerine. Ter voorbereiding moet je deze componenten 1 tot 4 mengen. De wijze van aanbrengen is dezelfde als voor peroxide.

Groene vlekken

Groene vlekken verwijderen is altijd lastiger. Om dit te doen, moet u een oplossing voorbereiden, die bestaat uit:

1) Warm water.
2) Waszeep.
3) Ammoniak.

Dergelijke vlekken moeten van tevoren worden geweekt. Als je het gevecht uitstelt, kun je ze misschien niet kwijtraken. Sommige mensen gebruiken alcohol, maar de risico’s moeten zorgvuldig worden overwogen.

Bier

Om biervlekken te verwijderen, brengt u zuiveringszout op de vlek aan. Het zou een deel van de verontreinigingen moeten absorberen. Vervolgens moet u het tafelkleed goed uitspoelen. Als het effect niet kan worden bereikt, kunt u wodka gebruiken.

Tomaat

Tomatenvlekken veroorzaken bij veel huisvrouwen afschuw. De mening is al lang gevormd dat het buitengewoon moeilijk is om van dergelijke vlekken af ​​te komen. Alles moet beginnen met een behandeling met wasmiddel. Vervolgens moet u het tafelkleed goed afspoelen en de aard van de verontreiniging beoordelen. Als de vlek achterblijft, kunt u citroenzuur sprenkelen en het materiaal afspoelen.

Sporen van sap

Je kunt 100 g water, 2 eetlepels ammoniak en waterstofperoxide mengen. De oplossing zal helpen bij het verwijderen van verontreinigingen. Na gebruik moet het tafelkleed naar de was worden gestuurd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips