Hoe je iets wast zodat het krimpt: een tweede leven voor je favoriete kleding

одежда

Veel huisvrouwen kennen het probleem als dingen na het wassen krimpen.

Waarom kan dit niet goed gebruikt worden? Als een artikel is uitgerekt, kun je het wassen zodat het krimpt.

Wat je moet weten

Op internet vindt u honderden universele technieken en aanbevelingen. Het is echter belangrijk om een ​​belangrijk feit te benadrukken: de stof kan qua samenstelling en andere parameters verschillen.

Om de juiste methode te kiezen, moet u eerst de belangrijkste parameters bepalen, anders kan het ding eenvoudigweg kapot gaan of kunt u niet het gewenste resultaat bereiken.

Wat wordt er van een persoon verlangd

1) Bepaal het type stof. Voor deze doeleinden moet u naar de tag kijken.
2) Zorg voor een moderne wasmachine. U kunt proberen alles handmatig te doen, maar het proces kan te lang duren.
3) Koop een poeder dat geschikt is voor een specifiek type stof.
4) Creëer contrasterende temperaturen tijdens het wasproces.
5) Zorg voor een strijkijzer en een kom.
6) Het is ook noodzakelijk om badstofhanddoeken van de gewenste maat te maken. Ze zijn belangrijk omdat ze helpen een nat artikel snel te drogen.

Wanneer de vermelde inventaris is opgesteld, kunt u beginnen met het verkleinen van de zaken.

Katoenen kleding

Katoen is gevoelig voor uitrekken. Zoals de praktijk laat zien, begint katoen na verloop van tijd uit te rekken, en het is onmogelijk om dit proces te stoppen. Het meest interessante is dat katoen een pretentieloos materiaal kan worden genoemd dat snel kan worden hersteld.

Een eenvoudige manier is wassen op 60 graden en gemiddelde snelheid. Na het wassen moet katoen snel worden gedroogd en in dit stadium moet je er dieper op ingaan. Als katoen niet wordt gedroogd, begint het snel uit te rekken. Het drogen moet bij hoge temperatuur gebeuren. Als de wasmachine de taak niet aankan, moet u het artikel verwijderen en op een warmtebron plaatsen.

Voor katoen kunt u ook een contrasterende temperatuur gebruiken. De essentie van de methode: het item wordt gedurende 10 minuten in heet water geplaatst en vervolgens ondergedompeld in ijswater. Hierna moet u het artikel uitwringen, op een vlakke ondergrond plaatsen en afdekken met een badstof handdoek.

Het is onaanvaardbaar om iets op te hangen, omdat het hierdoor begint uit te rekken.

Wollen stoffen

Wollen kleding is ook gemakkelijk uit te trekken. U kunt de contrastmethode proberen, waarbij u let op de aanbevelingen van de fabrikant. Het is belangrijk om het label te inspecteren en het item in water te plaatsen dat 20 graden hoger is dan aanbevolen. Vervolgens moet je het een paar minuten in ijswater plaatsen en goed drogen.

Drogen moet altijd op een verantwoorde manier gebeuren. Als wollen artikelen lang nodig hebben om te drogen, zullen de vezels uiteindelijk gaan uitrekken. Zorg ervoor dat u in een horizontale positie droogt. Deskundigen adviseren ook om het artikel tijdens het wasproces een beetje in te knijpen.

Denimkleding

Met denimkleding is het altijd moeilijker. En als we het over stretchmateriaal hebben, krimpt het niet. Om jeans te laten krimpen, was je ze op de hoogst mogelijke temperatuur. Houd er rekening mee dat bij het wassen op hoge temperaturen de stof van kleur kan veranderen.

Voor denimartikelen kunt u de contrastmethode gebruiken. Waar het op neerkomt: je moet het item in heet water leggen, als het afkoelt, overbrengen naar koud water. Hierna moet je het item eruit halen en aan een hete batterij hangen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips