Hoe je een gebroken pool op een tapijt kunt tillen: 3 methoden van ervaren huisvrouwen

Ковер

Een pluizig vloerkleed is een essentieel ‘attribuut’ van een zonnige kinderkamer of gezellige woonkamer.

Het enige probleem is dat tijdens het gebruik de pool van het tapijt om verschillende redenen kapot kan gaan, waardoor de vloerbedekking zijn aantrekkelijke uiterlijk verliest.

Vandaag vertellen we u over drie effectieve manieren die de levensduur van welk product dan ook helpen verlengen.

Oplossing

Voor deze methode moet je een mengsel van waterstofperoxide, frisdrank en vloeibare zeep bereiden – alle componenten moeten in gelijke volumes worden ingenomen – en dit oplossen in een liter water bij kamertemperatuur.

Verdeel de oplossing over het tapijt, dat eerst gestofzuigd moet worden, wacht tot het droog is en gebruik een harde borstel om de stapel op te tillen, waarna je het tapijt alleen nog maar opnieuw hoeft te stofzuigen.

Belangrijk: deze methode vereist uiterste zorg, omdat de kleur van de coating hierdoor kan veranderen.

Stoom

Deze keer hoef je niets te koken, je hebt alleen een strijkijzer met stoomfunctie nodig. Kam de stapel en richt er vervolgens gedurende 30 seconden een stoomstroom op, waarbij u het strijkijzer op een afstand van 7-10 cm houdt.

Dit zal 5-6 keer moeten worden herhaald.

Haardroger

Het werkingsprincipe is vergelijkbaar met het vorige: de stapel moet worden “losgemaakt”, vervolgens worden besprenkeld met water en worden gedroogd met een stroom hete lucht uit een haardroger.

Gebruik je hand om de pool op het tapijt de gewenste positie in te laten nemen.

We vertelden je al eerder hoe je snel dingen in huis kunt aanpakken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips