Hoe je een donsjack wast zodat de vulling er niet uitvalt: alle handige tips

Стиральная машина

Als u vergeten bent uw donsjack te wassen voordat u hem opbergt voor de zomer, dan is dit het moment om uw kleding op orde te krijgen.

Het wassen van producten met donsvulling was echter nog nooit zo eenvoudig.

Het grootste gevaar dat de huisvrouw tijdens het wasproces te wachten staat, is dat de “binnenkant” van het donsjack dof kan worden, waardoor het artikel onbruikbaar wordt.

In dit opzicht is het noodzakelijk om niet alleen het product zelf in de trommel van de wasmachine te laden, maar ook ballen die speciaal zijn gemaakt voor het wassen van bovenkleding.

Dankzij dit eenvoudige accessoire kun je twee vliegen in één klap slaan – niet alleen voorkomen dat het vulmiddel gaat klonteren, maar ook de stof beter reinigen van vuil.

Als je dergelijke ballen niet bij de hand hebt, vervang ze dan door gewone tennisballen.

Als het vulmiddel eraf valt, moet u de klonten handmatig sorteren. Je kunt de procedure gemakkelijker maken door het donsjack te verslaan met geïmproviseerde voorwerpen – een klopper ontworpen voor tapijten of een houten dweilsteel.

Ten slotte kunt u bij het rechttrekken van een donsjack de hulp van vacuümzakken gebruiken: doe de kleding in een zak, verwijder de lucht eruit, open vervolgens de verpakking en schud de jas of jas krachtig. Je zult dit meerdere keren moeten doen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips