Zo was je vieze witte sokken als nieuw: niet meer schrobben met je handen

Стиральная машинка

Om vervuilde witte sokken te wassen, gebruiken huisvrouwen meestal bekende producten, zoals zeep of waspoeder.

Zoals u waarschijnlijk uit eigen ervaring kunt zien, is het echter onwaarschijnlijk dat het met hun hulp mogelijk zal zijn om de producten in hun oorspronkelijke uiterlijk terug te brengen.

Leg daarom zonder aarzeling huishoudelijke chemicaliën opzij en ga winkelen bij de apotheek.

Hier heb je zo’n goedkoop medicijn nodig als boorzuur.

Bovendien speelt kaliumpermanganaat, of kaliumpermanganaat, een belangrijke rol bij het herstellen van de witheid.

Giet om te beginnen 5 liter water in een bak en voeg 10 g boor toe. Roer het resulterende mengsel (je hoeft alleen met handschoenen te werken) en dompel vuile sokken gedurende 2 uur in de oplossing en was vervolgens met de hand of in een wasmachine.

Een bleekoplossing op basis van kaliumpermanganaat wordt als volgt bereid: voeg 200 g waspoeder toe aan 10 liter heet water. Kristallen van kaliumpermanganaat worden afzonderlijk met water gemengd en vervolgens worden de twee componenten met elkaar gecombineerd.

Witte artikelen worden gedrenkt in de resulterende roze oplossing (de bak moet worden afgedekt met een deksel) totdat het water is afgekoeld, waarna het wasgoed moet worden gespoeld en gedroogd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips