Hoe bloed uit kleding te verwijderen: de vlek heeft geen kans

Одежда

Zelfs oude bloedvlekken kunnen zonder dure wasmiddelen uit kleding en ander textiel worden verwijderd.

Probeer gewoon een van onderstaande beproefde methoden en zorg ervoor dat de vlek geen kans krijgt.

Vers bloed

Was kleding die bevlekt is met bloed nooit in heet water. Heet water stolt het bloed, waardoor het dieper in de vezels doordringt.

De maximaal toegestane temperatuur voor dit soort wasgoed is 40 °C. Als je geen wasmachine tot je beschikking hebt en de bloedvlek vers is, laat de kleding dan enkele uren in koud water weken en was hem daarna met gewone zeep.

Om ervoor te zorgen dat de vlek nauwkeurig wordt verwijderd, kunt u deze vóór het weken bevochtigen met waterstofperoxide. Dit veelgebruikte ontsmettingsmiddel werkt alleen op vers bloed.

Maar het is belangrijk om te onthouden: peroxide kan stoffen verbleken en vlekken op sommige materialen veroorzaken. Daarom moet je niet experimenteren met gekleurde dingen.

Opgedroogde plekken

Opgedroogde vlekken zijn moeilijker te verwijderen. Maar er zijn veel middelen om ze te bestrijden.

Ammoniak

Week de stof een dag in koud water. Veeg het gebied vervolgens af met een ammoniakoplossing. Was het.

Zout

Geen ammoniak? Proef het zout. Week de doek minimaal een uur in warm water en strooi zout over het gebied. Verwijder na nog een uur het resterende zout en was het beschadigde artikel in koud water. Als u de vlek de eerste keer niet verwijdert, herhaal dan het proces.

Zoute oplossing

Om een ​​zoutoplossing te bereiden heb je 1 eetlepel zout en 0,5 liter water nodig. Het is het beste om verontreinigde kleding een nacht te laten weken. Was het artikel ’s morgens met gewoon poeder.

Tandpasta

Tandpasta zal een goede hulp zijn. Breng het aan op het bevlekte gebied en laat het drogen. Was vervolgens het met de pasta bedekte gebied grondig met zeep en spoel af met koud water. Herhaal indien nodig de procedure.

Wasmiddel

Een van de meest effectieve remedies is gewone waszeep 72%. Het bevat een grote hoeveelheid alkali, die biologische verontreinigingen actief verwijdert.

U moet de kleding grondig inwrijven met wasmiddel en ze ongeveer 7-8 uur in deze staat laten (langer is mogelijk). Spoel de kleding vervolgens af met warm water en laat ze drogen.

Als de vlek zich op een plek bevindt die niet doordrenkt kan worden (bank, matras, tapijt), meng dan water en zout tot een dikke pasta.

Wrijf de pasta in de vlek met een spons gedrenkt in koud water. Het zout verwijdert bloedvlekken uit de vezels.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips