Hoe vaak moet je huishanddoeken wassen: veel mensen maken deze fouten

Полотенца

Na een vermoeiende dag en een ontspannende douche is niets fijner dan je lichaam in een zachte handdoek te wikkelen. Maar als uw badhanddoek vol zit met ziektekiemen, zal het gevoel niet bijzonder verfrissend zijn.

En dit blijkt in veel gezinnen een groot probleem te zijn.

Veel mensen denken dat een handdoek hygiënisch is om opnieuw te gebruiken, alleen maar omdat er geen vlekken op zitten. Dit is een vergissing. De vraag rijst: hoe vaak moet je handdoeken wassen als je een onberispelijke persoonlijke hygiëne wilt behouden?

Volgens dermatologische experts kunnen huishouddoeken een broedplaats voor veel ziektekiemen worden als ze niet vaak genoeg worden gewassen.

Badhanddoeken kunnen bijvoorbeeld 2-3 keer worden gebruikt vóór het wassen, maar alleen als ze na elk gebruik op een geschikte plaats worden achtergelaten om grondig te drogen.

Aan de andere kant zorgt het douchen in de sportschool en het plaatsen van een natte handdoek in je rugzak ervoor dat bacteriën zich snel kunnen vermenigvuldigen. Daarom is het beter om dergelijke handdoeken onmiddellijk na elke training te wassen.

Hand- en gezichtsdoekjes moeten ook vaker worden gewassen. Je kunt het beste elke dag een aparte, schone handdoek gebruiken. Het is ook noodzakelijk dat elk gezinslid zijn eigen handdoeken heeft voor persoonlijke hygiëne.

Wetenschappers geven ook heel belangrijk advies over het opbergen van schone handdoeken in de badkamer en het toilet.

Sluit altijd het deksel van de toilettank voordat u doorspoelt. Anders kunnen vuile waterdruppels op schone handdoeken in de buurt terechtkomen, waardoor potentieel gevaarlijke micro-organismen worden verspreid.

Wat gebeurt er als u zelden handdoeken en beddengoed wast? Vuil beddengoed en handdoeken zitten vol met bacteriën en schimmels. Ze kunnen ook virussen op de huid en nagels verspreiden. Uiteindelijk bestaat er risico op jeuk, nagel- en voetschimmel, wratten en nog veel meer.

Hoe moet je handdoeken wassen? Meng handdoeken niet met andere kleding, omdat dit ziektekiemen kan verspreiden. Ze moeten in warm water worden gewassen om ziektekiemen te doden.

Voor extra desinfectie kan bleekmiddel worden gebruikt. Na het wassen moeten ze onmiddellijk worden rechtgetrokken of gedroogd.

Je mag ze niet in de wasmachine doen als ze nat zijn, omdat dit de omstandigheden schept waarin bacteriën kunnen groeien.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips