Onderhoud van neopreenartikelen: hoe u ze correct kunt wassen

Стиральная машина

Neopreenartikelen winnen aan populariteit in de moderne wereld. Het is niet nodig om dergelijke artikelen te strijken; ze zijn bestand tegen mechanische schade.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met de specifieke kenmerken van de zorg, omdat alles hier niet zo eenvoudig is. Als je de gebruikelijke methoden gebruikt, kun je het ding gemakkelijk verpesten.

Wat u moet weten over neopreen

Neopreen is een synthetisch rubber. Het materiaal is schuim, de structuur is poreus. Om het lichaam aangenaam te maken, is het neopreen aan één kant noodzakelijkerwijs bedekt met geschikte stof.

Het materiaal wordt actief gebruikt in de geneeskunde, sport en industrie. Moderne ontwerpers zijn het steeds vaker gaan gebruiken voor de vervaardiging van alledaagse dingen.

Waar u op moet letten bij het wassen

Er zijn verschillende kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden:

  1. Het materiaal is waterdicht, dus dingen moeten aan beide kanten van vuil worden ontdaan. Regelmatig wassen heeft in sommige situaties geen enkel effect.
  2. Het materiaal is bestand tegen verschillende vlekken. Dankzij dit kan het lange tijd niet worden gewassen. Veel vlekken kunnen volledig worden verwijderd met een vochtige doek.
  3. Het materiaal is elastisch en behoudt zijn vorm goed. Door de hoge temperaturen kan het echter zijn vorm en basiseigenschappen verliezen.
  4. Kleding kreukt niet. Strijken van het materiaal is niet nodig. En degenen die een strijkijzer of soortgelijke verzorgingsapparaten gebruiken, lopen het risico het neopreen te beschadigen.
  5. Bestand tegen temperatuurschommelingen.
  6. Houdt je warm. Het is logisch om in het koude seizoen dingen van neopreen te gebruiken. Als rokken of soortgelijke artikelen bij hoge temperaturen worden gebruikt, zal iedereen ernstige ongemakken ervaren.
  7. Veroorzaakt geen allergische reacties.
  8. Bacteriën kunnen niet op het materiaal groeien, waardoor het als veilig wordt beschouwd.

Kleding gemaakt van dit materiaal kan lange tijd worden gedragen. De mate van slijtvastheid is hoog. Schade aan spullen is vaak het gevolg van onjuist onderhoud.

Een simpel voorbeeld: als je het materiaal probeert te strijken, kan het gemakkelijk beschadigd raken. Wassen mag alleen in kritieke situaties worden gedaan. Neopron is een uniek materiaal dat niet snel vuil wordt.

Kan het in de machine worden gewassen?

Lees vóór het wassen van artikelen de aanbevelingen van de fabrikant. Er zijn vaak situaties waarin fabrikanten verbieden dat ze worden gewassen vanwege het risico op schade. Als het label aangeeft dat wassen mogelijk is, moet u verschillende aanbevelingen opvolgen:

  • wasmodus delicaat;
  • watertemperatuur niet meer dan +30 graden;
  • Het is onaanvaardbaar om conventionele schoonmaakproducten te gebruiken. Het is beter om het artikel te starten zonder waspoeder en andere producten;
  • Het is beter om de draaifunctie uit te schakelen, omdat deze het item kan beschadigen;
  • De vlekken kunnen de eerste keer niet worden afgewassen. U hoeft zich geen zorgen te maken, want het materiaal laat geen vocht door. Je kunt proberen vuil te verwijderen met een vochtige doek of het wassen herhalen.

Handenwassen

Handen wassen kan eenvoudiger worden genoemd. Belangrijke voorwaarden: voeg geen bleekmiddelen toe en de temperatuur is niet hoger dan +30 graden.

Het is niet nodig om het artikel vooraf te laten weken. Als de besmetting ernstig is, kunt u een gewone zeepoplossing gebruiken. Na het wassen moet het artikel goed worden uitgespoeld.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips