Hoe zich te ontdoen van make-upvlekken: 7 beproefde methoden waar meisjes niets van weten

Одежда

Make-upvlekken komen vaak voor.

Veel meisjes weten niet hoe ze dergelijke verontreinigingen op de juiste manier moeten verwijderen om het item niet te bederven.

Daarom kunt u zich 7 manieren herinneren die u zullen helpen bij het verwijderen van vlekken die achterblijven na cosmetica.

Afwasmiddel

Deze methode verwijdert hardnekkige vlekken die kunnen achterblijven van lippenstift, foundation en andere cosmetica.

Je moet het water verwarmen en een theelepel afwasmiddel toevoegen.

Voor gebruik moet de oplossing goed worden geschud en op het besmette gebied worden aangebracht. Vervolgens moet u 15 minuten wachten en het vervuilde gebied met gewoon water afspoelen.

Haarverfvlekken

Verfvlekken kunnen een van de moeilijkste worden genoemd. Om ze kwijt te raken, moet je de volgende methode gebruiken.

  • Neem een ​​eetlepel ammoniak en meng deze met dezelfde hoeveelheid waterstofperoxide.
  • Voeg een lepel zout toe en meng goed.
  • Het resultaat zou een pasta moeten zijn.
  • De pasta wordt gedurende 20 minuten op het besmette gebied aangebracht.

Na deze tijd moet u het artikel afspoelen en wasmiddel aanbrengen. Het kan zijn dat u de eerste keer niet alle vlekken kunt verwijderen. In dit geval kunt u de procedure herhalen wanneer het artikel volledig droog is.

Nagellak

Een veelgemaakte fout die veel mensen maken is dat ze verse nagellak proberen te verwijderen; het is beter om te wachten tot deze helemaal droog is. Als je verse nagellak probeert in te wrijven, kunnen de componenten ervan diep in de stof doordringen, waardoor het moeilijk wordt om vuil zonder problemen te verwijderen.

Er is een eenvoudige oplossing: je moet wachten tot het droogt, de tape opplakken en met een scherpe beweging afscheuren. Deze methode kan niet worden gebruikt voor leerstof. In dit geval moet u onmiddellijk een tampon gebruiken, die een deel van de vernis moet absorberen.

Eyeliner en mascara

Mascara- en eyelinervlekken moeten onmiddellijk worden verwijderd. Als je ze strak aantrekt, kunnen ze in de stof vreten en het item verpesten. Om te verwijderen, moet je make-up verwijderaar gebruiken. Het wordt gedurende 10 minuten aangebracht, waarna het item moet worden gespoeld.

Voor leren artikelen kun je micellair water gebruiken. Als het de eerste keer niet mogelijk was om het effect te bereiken, moet je het artikel laten weken en proberen het op de gebruikelijke manier te wassen.

Pommade

Lippenstiftvlekken kunnen worden verwijderd met gewone alcohol. Natuurlijk is het noodzakelijk om rekening te houden met de kenmerken van de stof. Het is niet ongebruikelijk dat alcohol sporen achterlaat op kleding. Ten eerste is het de moeite waard om een ​​experiment op een onopvallende plaats uit te voeren.

Mascara- en foundationvlekken

De werkwijze is als volgt: spuit onmiddellijk een beetje haarlak op de besmette plek. Wanneer er een harde korst ontstaat, kan deze met een zachte spons worden verwijderd. De methode heeft zich bewezen, maar is alleen effectief als de lak rechtstreeks op de vervuilde plek wordt aangebracht.

Lip Gloss

Een wattenschijfje is gedrenkt in waterstofperoxide. Vervolgens moet u een wattenschijfje gedurende 3-5 minuten op de vlek aanbrengen. De methode helpt niet als het besmettingsgebied groot is.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips