Hoe rode wijnvlekken te verwijderen en te verwijderen: geheimen die u moet weten

Бокал вина

Tijdens een buffet raken gasten vaak een bril aan en storten de inhoud op het witte tafelkleed.

Ook wordt er vaak rode wijn op een overhemd of jurk gemorst. Het is beter om de behandeling direct uit te voeren, omdat het anders moeilijk is om van de vlekken af ​​te komen.

Dingen om te overwegen

Professionals raden aan om de volgende factoren te overwegen:

1. Stel het schoonmaken niet uit. Oude vlekken zijn veel moeilijker te verwijderen dan nieuwe.

2. Alle gelden moeten onmiddellijk worden gecontroleerd. Om dit te doen, worden ze meestal op onopvallende plekken aangebracht. Zo weet je zeker dat de kleur van de stof niet wordt beïnvloed.

3. Als je bang bent om te experimenteren, is het beter om het artikel naar de stomerij te brengen.

Dit zijn de basisrichtlijnen waarmee u rekening moet houden bij het verwijderen van rode wijnvlekken.

Vlekken verwijderen met citroenzuur

Deze methode wordt alleen als effectief beschouwd in de strijd tegen nieuwe vlekken. Eerst moet je citroenzuur in water mengen. Hierna moet u het besmettingsgebied behandelen met het bereide mengsel. Het product kan worden afgewassen als de vlek volledig is verdwenen.

Hoe een vlek te verwijderen met kokend water

Deze methode werkt ook uitstekend op verse vlekken. Met deze methode zal het moeilijk zijn om met oude vlekken om te gaan. Deze methode kan niet worden gebruikt op stoffen die niet in heet water kunnen worden gewassen.

Eerst moet je de stof over de kom spannen. Vervolgens wordt kokend water op de vlek gegoten totdat deze volledig verdwijnt. Verse vlekken verdwijnen snel genoeg. Het zal veel langer duren om oude vlekken te verwijderen.

Bestrijd wijnvlekken met toiletreiniger

Sanitairreinigers kunnen ook helpen bij het bestrijden van oude vlekken. Op gespecialiseerde forums kun je zien dat huisvrouwen vaak de producten van Domestos en Dosia prijzen. Voor sommige soorten stoffen kunt u het beste delicatere reinigingsmethoden kiezen.

Eerst moet je een beetje product op een spons gieten en dit vervolgens op het vervuilde gebied aanbrengen. Je moet het product inwrijven totdat de vlek verdwijnt.

Hoe wijnvlekken uit gekleurde stoffen te verwijderen

Voor gekleurde kleding zijn er speciale methoden om vlekken te verwijderen:

1. Om vlekken op gekleurde stoffen te verwijderen, kunt u een peroxide-oplossing gebruiken. U hoeft het besmette gebied slechts een paar minuten erin te laten weken. Voeg hiervoor 1 theelepel peroxide toe aan een glas koud water. U moet een stuk watten in de voorbereide oplossing bevochtigen en de vlek afvegen.

2. Een mengsel van eieren en glycerine. Deze reinigingsmethode wordt ook als populair en effectief beschouwd. Eerst moet je eieren en glycerine in gelijke verhoudingen mengen. Hierna wordt een stuk watten in het mengsel gedompeld en wordt de vlek behandeld met het afgewerkte mengsel. Nadat je deze manipulaties hebt uitgevoerd, moet je dingen wassen.

3. De originele reinigingsmethode omvat het gebruik van witte wijn. Rode vlekken worden eenvoudigweg bewaterd met witte wijn en vervolgens worden de artikelen in de wasmachine gegooid.

Als je wijn op je spijkerbroek hebt gemorst, moet je de kledingstukken in een speciale zeepoplossing laten weken. Hierna wordt de broek ook gewassen in de wasmachine. Deze aanpak helpt grote vlekken te verwijderen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips