Hoe je tweedehandsgeur uit kleding kunt verwijderen: veel mensen kennen deze methoden niet

Одежда

Tweedehandsartikelen worden gedesinfecteerd met speciale chemicaliën.

Ze hebben een karakteristieke geur die zelfs na meerdere wasbeurten niet verdwijnt.

De desinfectieprocedure wordt als noodzakelijk beschouwd, omdat u hierdoor mijten en bacteriën kunt verwijderen.

Het gebruik van ammoniak

Dit is een goedkoop farmaceutisch medicijn dat iedereen kan kopen. Het belangrijkste voordeel van deze methode is de snelle eliminatie van onaangename geuren.

Tegelijkertijd kunt u met ammoniak de kleurverzadiging behouden. Om een ​​effectieve oplossing te bereiden, moet u warm water en ammoniak nemen.

Bij het kiezen van de juiste concentratie moet rekening worden gehouden met het type stof. Experts zeggen dat dichte materialen meer ammoniak nodig hebben. De instructies zien er als volgt uit:

1. Eerst moet je ammoniak in water oplossen en er vervolgens tweedehands spullen in laten weken.

2. Om kleding een aangename geur te geven, moet je essentiële oliën gebruiken.

3. Je moet het product uitwringen en uitspoelen.

4. Na het wassen moet je de spullen buiten ophangen.

5. Als je dingen in een wasmachine wast, heb je conditioner nodig.

Met deze eenvoudige regels kun je snel van de karakteristieke tweedehandsgeur afkomen.

Krachtige huishoudelijke chemicaliën

Je kunt ook diepwerkende chemicaliën gebruiken om tweedehands spullen te wassen. Het gebruik van deze medicijnen wordt echter niet aanbevolen, tenzij dit noodzakelijk is. Zorg ervoor dat u de spullen vóór het wassen enkele uren in een sopje laat weken.

Voor het wassen kunt u niet alleen gewoon poeder gebruiken, maar ook speciale gels. Krachtige chemicaliën hebben antiseptische eigenschappen.

Gearomatiseerd zout

Regelmatig badzout helpt de sterke tweedehandsgeur kwijt te raken. Deze methode kan ook worden gebruikt op dichte weefsels. Huisvrouwen raden aan producten met citroen- en zeegeuren te kiezen. Om goede resultaten te bereiken, moet u het volgende doen:

• neem 300 gram korrels en maal deze goed;
• het poeder moet worden opgelost in 0,5 liter water;
• het afgewerkte mengsel moet in de stof worden ingewreven;
• laat de dingen 1 uur weken;
• droge spullen buiten.

Dit is een veelgebruikte methode die helpt bij het verwijderen van onaangename geurtjes. Tegelijkertijd wordt gearomatiseerd zout als veilig beschouwd, omdat het geen allergische reacties veroorzaakt.

waterdamp

Als u van plan bent deze methode te gebruiken, heeft u een stoomboot of stoom uit een strijkijzer nodig. De methode wordt als optimaal beschouwd voor stoffen gemaakt van viscose of katoen. Na het drogen moeten de dingen worden behandeld met sterke stoom. Met behulp van een behandeling kunt u geurtjes en bacteriën verwijderen.

Het voordeel van deze effectieve methode is het vermogen om snel van de geur af te komen. Veel moderne tweedehandswinkels gebruiken deze methode actief bij het klaarmaken van artikelen voor de verkoop.

Het enige nadeel is dat er met de stoom giftige stoffen vrijkomen. Om uw gezondheid niet te schaden, moet u de kamer ventileren of de behandeling uitvoeren terwijl u een beschermend masker draagt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips