Hoe een jas na het wassen recht te trekken: tips voor het verzorgen van een donsjack

Куртка, пуховик

Met dons gevulde jassen worden als het populairst beschouwd.

Donsjassen zijn niet alleen geweldig voor dagelijks gebruik, maar ook voor buitenactiviteiten. Pluisjes raken echter na het wassen vaak verstrikt en moeten worden gladgestreken.

Waarom gaat pluis verloren?

Veel mensen houden van donsvulling omdat het optimale thermische isolatie-eigenschappen biedt. Als u van plan bent een donsjack te kopen, moet u in dit geval rekening houden met de volgende nuances.

1. De stof van de jas moet waterafstotend zijn. Anders kan een beetje regen het dons snel nat maken. Als gevolg hiervan zullen de pluisjes in klonten veranderen en zal het moeilijk zijn om het probleem op te lossen.

2. De jas dient tijdig gereinigd te worden. Ook het langdurig dragen van een donsjack draagt ​​bij aan het aankoeken van het dons.

3. Het wordt afgeraden om een ​​donsjack in een tas te bewaren.

Er zijn een paar eenvoudige regels die u zullen helpen de pluisjes recht te trekken. Bij het kiezen van een bepaalde methode moet u vertrouwen op persoonlijke voorkeuren en gemak.

Hoe je een donsjack correct wast

Om problemen te voorkomen kunt u uw donsjack het beste naar de stomerij brengen. De kosten van een dergelijke service zullen echter behoorlijk hoog zijn.

Als u niet van plan bent geld uit te geven, kunt u proberen uw donsjack thuis schoon te maken. Tijdens het reinigingsproces moet u enkele regels volgen, omdat de pluisjes anders snel klonters vormen.

Als de vervuiling niet te groot is, kunt u zich in dit geval beperken tot lokale reiniging. Tegelijkertijd raden experts af om het donsjack te nat te maken.

Hierdoor kan vocht niet naar binnen dringen. Het is belangrijk om schoonmaakproducten in beperkte hoeveelheden te gebruiken, omdat er vlekken op het oppervlak van de donsjas kunnen verschijnen.

Methode nummer 1. Verschillende temperaturen

Met deze methode kunt u aangekoekte pluisjes snel herstellen. Deze methode kun je het beste gebruiken als het buiten merkbaar koud is.

Met deze methode kunt u de pluisjes ook vóór de start van het nieuwe seizoen gladstrijken. Om een ​​donsjack op te pluizen, moet u zich aan de volgende regels houden:
1. Het is noodzakelijk om het donsjack te schudden en aan de trempel te hangen.
2. Neem het donsjack mee naar de kou.
3. Hierna moet je de jas naar een warme kamer brengen en wachten tot deze opwarmt tot kamertemperatuur.
4. Neem het donsjack nog een paar uur mee naar buiten.

Na verschillende herhalingen van deze procedure moeten de pluisjes volledig rechtgetrokken zijn. Vergeet tegelijkertijd niet om het donsjack regelmatig te schudden.

Methode nummer 2. Tapijtklopper

Als u van plan bent deze methode te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat het donsjack volledig droog is. Hierna moet u zich aan de volgende instructies houden.

1. Leg het donsjack op een harde ondergrond.
2. Neem een ​​mattenklopper en klop het jasje een beetje. Hierdoor kunnen de pluisjes gelijkmatig worden verdeeld.
3. Nadat u deze procedure heeft voltooid, moet u het product goed schudden.

Als er geen tapijtklopper is, kunt u in dit geval een gewone houten stok gebruiken. U moet echter voorzichtig handelen, omdat u het donsjack kunt beschadigen.

Je kunt het donsjack ook steil maken met een gewone föhn. In dit geval moet het donsjack echter enigszins vochtig zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips