Hoe zich te ontdoen van schimmel in een wasmachine: het zal als nieuw zijn

Стиральная машина

Schimmel in de wasmachine is een veel voorkomend probleem. Het ontstaat door een hoge luchtvochtigheid en slechte ventilatie.

Daarom is het de moeite waard om uit te zoeken hoe je er vanaf kunt komen en welke preventieve methoden er bestaan.

Waarom verschijnt er schimmel?

Er zijn verschillende redenen:
1) hoge luchtvochtigheid;
2) geen ventilatie;
3) de ruimte waar de wasmachine staat is te warm.

De oorzaken van schimmel kunnen de wasmachine zelf zijn en de ruimte waar deze is geïnstalleerd. U kunt zich een typische fout herinneren: als u na het wassen voortdurend de deuren sluit, is het verschijnen van schimmel een kwestie van tijd.

Een andere reden is de verkeerde keuze van de wasmodus. Als je altijd wast op temperaturen tot 60 graden, vormen zich actief schimmels op de muren.

Warm of koud water doodt geen micro-organismen. Daarom komen degenen die dingen op hoge temperaturen wassen zelden zo’n probleem tegen.

Hoe schimmel uit een auto te verwijderen: de gemakkelijkste manier

Om voor altijd van schimmel in uw wasmachine af te komen, hoeft u niet veel tijd en moeite te besteden.

Reinigingsinstructies:

  1. Kies een programma met een watertemperatuur van minimaal +95 graden.
  2. Het is belangrijk om het langste wasprogramma te activeren.
  3. In plaats van poeder wordt bleekmiddel of bleekmiddel gebruikt.
  4. Wanneer het water volledig is verwarmd en de trommel actief begint te draaien, wordt de wasmachine enkele uren gepauzeerd. Gedurende deze tijd begint het bleekmiddel in te werken, waardoor de wasmachine van veel verontreinigingen wordt gereinigd.
  5. Vervolgens moet je doorgaan met wassen en het volledig afmaken.
  6. Zodra de was klaar is, wordt er tafelazijn aan het wasmiddelbakje toegevoegd. Het apparaat schakelt over naar de spoelmodus.

Aan het einde van het wassen moet u de deur van de machine openen en alle oppervlakken grondig afnemen met een droge doek.

Een belangrijke regel: je kunt azijn en bleekmiddel niet tegelijkertijd mengen. Het combineren van deze producten kan chemische reacties en schade aan sommige onderdelen in de wasmachine veroorzaken.

Een van de nadelen van deze methode is dat tijdens het wasproces een onaangenaam aroma het pand binnendringt. Maar is het echt eng als we het hebben over het volledig verwijderen van schimmel en meeldauw in de wasmachine?

Preventie

Als er schimmel in uw wasmachine ontstaat, moet u nadenken over preventie. Als je niets doet, zal het na een tijdje weer ontstaan. Hier zijn een paar tips om te onthouden:

  • veeg de rubberen afdichtingen na elke wasbeurt af met een droge doek;
  • Het poedercompartiment moet af en toe worden verwijderd. Veel mensen vergeten dat het constant nat is, wat betekent dat er schimmel in zit;
  • minstens één keer per maand moet je dingen op hoge temperatuur wassen;
  • Af en toe moet u azijn, frisdrank of citroenzuur aan de wasmachine toevoegen. De genoemde stoffen hebben een goede werking en doden de schimmel;
  • Het afvoersysteem moet regelmatig worden schoongemaakt. Een simpel weetje: het groffilter moet één keer per jaar gereinigd worden;
  • Indien mogelijk moet bleekmiddel worden toegevoegd; dit doodt effectief verschillende micro-organismen.

Het wegwerken van schimmel is niet zo moeilijk, omdat er beproefde methoden zijn. En als u zich herinnert aan preventie, zal er nooit schimmel in de trommel en andere elementen verschijnen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips