Waarom voegen ervaren huisvrouwen laurierblaadjes toe tijdens het wassen: een vergeten truc

Стиральная машина

Vergeten huishoudelijke trucjes lijken een ontdekking voor moderne huisvrouwen. Ooit maakten ze het leven van Sovjet-huisvrouwen gemakkelijker en staan ​​ze nu klaar om te helpen in moeilijke tijden.

Onze grootmoeders zijn bijvoorbeeld goed op de hoogte van de methode om kleding met laurierblaadjes te wassen. Het helpt de stof op te frissen en zachter te maken.

Om het laurierblad te vervangen door een moderne airconditioner, moet je een paar dingen bedenken.

Op deze manier gewassen wasgoed ruikt niet erger dan het gebruik van synthetische conditioner. Ze zeggen dat je op deze manier de kleur kunt herstellen en je linnen kunt beschermen tegen vervaging.

Wassen

De eenvoudigste manier is om het laken in de trommel van de wasmachine te doen, en om gemorste kruiden niet op te vangen, is het beter om ze in een stoffen zak te verpakken.

Geniet

Een groter effect kan worden bereikt als u een afkooksel van laurierblaadjes maakt en dit gebruikt om gekleurde stoffen te laten weken. Voor een liter kokend water heb je 10-15 laurierblaadjes nodig, die drie minuten worden gekookt.

Het resulterende concentraat moet 20-30 minuten blijven zitten en afkoelen. De infusie wordt gefilterd en in een kom met water gegoten, het wasgoed wordt enkele uren geweekt en vervolgens in een machine of met de hand gewassen.

Lichtgekleurd wasgoed wassen

In dit geval is het beter om geen laurierblad te gebruiken. Het is veel gemakkelijker om twee eetlepels zout te gebruiken. Dit helpt vlekken te verwijderen en voorkomt dat het wasgoed vervaagt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips