Waarom de wascapsule niet oploste: niet voor de hand liggende fouten van jonge huisvrouwen

Стиральная машина

Moderne wasmiddelen vereisen dat u vóór gebruik de instructies leest. Vroeger kon je gewoon een stukje wasmiddel pakken en niet op de temperatuur en hardheid van het water letten.

Laten we proberen de redenen te begrijpen waarom wascapsules niet oplossen.

Er zijn weinig redenen, en slechts in één geval kan de eigenaar zeggen dat zij niet de schuldige is.

Reden één

Als u de instructies zorgvuldig leest, wordt het duidelijk dat dergelijke producten niet worden gebruikt in water met temperaturen onder de 30 graden.

De verpakking waarin de gel zich bevindt, lost eenvoudigweg niet op.

Reden twee

Naast de watertemperatuur moet je ook rekening houden met de duur van de wasbeurt. Als je een korte cyclus inschakelt, heeft zo’n “pil” geen tijd om op te lossen, ondanks het feit dat de watertemperatuur het meest geschikt is. Daarom kun je na 15 minuten wassen resten van verpakking en gel in de trommel vinden.

Reden drie

Overlaad de wasmachine niet als u capsules gebruikt. Het kan zijn dat er simpelweg niet genoeg water is om de verpakking op te lossen. De tablet zal zeker vast komen te zitten in een klomp wasgoed.

Reden vier

Bij het laden van wasgoed mag de capsule met de gel uitsluitend in de trommel worden geplaatst. Ze heeft niets te doen in het bakje – dit wordt niet voorzien door de ontwerpkenmerken, omdat het poeder uit het bakje wordt weggespoeld door de druk van water en de verpakking van de capsules opnieuw niet oplost.

Reden vijf

Misschien waren de capsules niet van de hoogste kwaliteit. Maar het kan zijn dat sommige producten veel meer tijd nodig hebben voordat de verpakking opengaat. Of misschien gebruikte een gewetenloze fabrikant gewoon polyethyleen in plaats van oplosbaar materiaal. Dit gebeurt ook.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips