Een wasmachinebak schoonmaken: een gemakkelijke manier om zelfs oude vlekken te verwijderen

Стиральная машина

Als het wasmiddelbakje ernstig verstopt is, stromen poeder en conditioner niet meer in het wasvak.

Maar zelfs als het wasmiddel de kleding wast en de conditioner een frisse geur achterlaat, betekent dit niet dat de lade schoon is.

Daarin hopen zich resten wasmiddelen op en door de hoge luchtvochtigheid ontstaat er zwarte schimmel in de lade.

Schimmelsporen vliegen door de lucht en komen in de luchtwegen terecht, wat vooral gevaarlijk is voor mensen met een zwakke immuniteit en luchtwegaandoeningen.

Daarom moet de wasmachinelade minimaal één keer per maand worden schoongemaakt.

Thuis de lade schoonmaken

Als de bak erg vuil is, moet deze met zuur worden behandeld. Citroenzuur of azijn zijn geschikt voor deze doeleinden.

Optie 1. Bereid een oplossing van twee theelepels citroenzuur en 0,5 liter water.

Optie 2. Verdun azijn met water in een verhouding van 1:1.

Gebruik een van de resulterende oplossingen om de lade te wassen. Zuur desinfecteert het oppervlak, vernietigt bacteriën, schimmels en elimineert onaangename geuren.

Leuk extraatje: zuren lossen kalk op als deze op de wanden van de poederlade aanwezig is.

Wanneer u het wasmiddelbakje regelmatig reinigt, volstaat het om het af te vegen met aangezuurd water en af ​​te spoelen met warm water. Je kunt zelfs rondkomen met gewoon wasmiddel. Het belangrijkste is om het goed te drogen.

Bij sterke vervuiling moet u de container eerst onder stromend water afspoelen en vervolgens in water met azijn of citroenzuur laten weken. Het is het beste om het een nacht te laten staan.

Gedurende deze tijd zal het zuur kalkaanslag verwijderen, schadelijke micro-organismen doden en verontreinigingen oplossen. ‘S Morgens is het voldoende om het oppervlak af te vegen met een harde spons (borstel) en af ​​te spoelen met schoon water.

Om de poederbak te verwijderen, moet u de instructies bestuderen. Verschillende merken hebben verschillende extractiemethoden. Sommige wasmachines hebben een speciaal lipje waaraan je moet trekken, zodat de lade gemakkelijk uit de behuizing kan komen.

Bij sommige modellen moet u de lade helemaal uittrekken, optillen en naar u toe trekken. Trek niet met alle kracht aan het onderdeel, anders kan het bij de wortels worden uitgescheurd. Elk model heeft zijn eigen truc voor extractie.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips