Hoe een strijkijzer te reinigen van kalkaanslag en koolstofafzettingen: niet elk speciaal product kan dit effect geven

Утюг

Het is niet altijd aan te raden om een ​​dure pasta te kopen als de zoolplaat van het strijkijzer moet worden schoongemaakt.

Soms kun je met geïmproviseerde middelen rondkomen, vooral omdat je ze waarschijnlijk al in huis hebt, aangezien we het hebben over een borstel met zachte haren, wattenschijfjes en tandpasta.

Verwarm de zoolplaat van het strijkijzer een beetje en zet de temperatuur op het minimum. Het metalen oppervlak moet zo warm worden dat u het met uw hand kunt aanraken zonder bang te hoeven zijn dat u zich verbrandt.

Haal daarna de stekker uit het stopcontact, breng tandpasta aan op de borstel en wrijf deze voorzichtig over de vuile plekken op de zoolplaat.

Nadat u de vlekken hebt behandeld, begint u met het reinigen van het hele oppervlak.

Breng met dezelfde borstel een laagje pasta aan op het werkoppervlak, verdeel het gelijkmatig over de zool en laat het 30 minuten staan ​​zodat het product inwerkt.

Spoel na een half uur het resterende reinigingsmiddel weg door het metaal af te vegen met een wattenschijfje gedrenkt in warm water.

Als tandpasta de stoomopeningen verstopt, verwijder deze dan met een tandenstoker of wattenstaafjes.

Verhit vervolgens het strijkijzer en laat een kleine hoeveelheid stoom ontsnappen zonder deze op de kleding te richten. Samen met de stoom komen de tandpastaresten die niet handmatig verwijderd konden worden uit de gaten.

Eerder vertelden we je al of het in de vaatwasser kan.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips