Hoe een gordijn in de badkamer te wassen: eenvoudige methoden

шторка

Sommige huisvrouwen weten niet hoe ze een gordijn goed moeten wassen.

Er is een hoge luchtvochtigheid in de badkamer, waardoor er gele vlekken op de gordijnen kunnen verschijnen.

Er zijn verschillende populaire methoden om een ​​gordijn schoon te maken.

Kenmerken van handen wassen

Je kunt tandplak op gordijnen ook verwijderen door ze met de hand te wassen. Om stoffen gordijnen schoon te maken, moet u deze eenvoudige regels volgen.

1. Je moet een bak vullen met warm water en dan een lepel frisdrank toevoegen. Je kunt ook een lepel citroenzuur toevoegen.

2. Het gordijn moet gedurende 1 uur in een speciale oplossing worden bewaard.

3. Kneed het daarna een beetje met je handen om het zware vuil te verwijderen.

4. Spoel het gordijn grondig af in een bak met schoon water.

Om schimmel te verwijderen, kunt u een beetje bleekmiddel aan het water toevoegen.

Experts zeggen dat het het gordijn niet zal beschadigen, maar zal helpen om snel van de schimmel af te komen. Als het gordijn erg vuil is, kan het ook met poeder worden gewassen.

Gordijnen machinaal wassen

Indien nodig kun je het gordijn ook in de wasmachine wassen.

Om dit te doen, moet je het in de trommel plaatsen en de delicate modus selecteren. Om ervoor te zorgen dat ze er altijd mooi uitzien, moet je ze elke maand wassen.

Als het gordijn te vuil is, wordt het in dit geval vooraf gedrenkt in bleekmiddel. Dit kan alleen worden gedaan als de fabrikant het gebruik van dergelijke producten toestaat.

Om dit te doen, moet je een bak met water vullen en een paar dopjes bleekmiddel toevoegen.

Daarna wordt het gewassen in een wasmachine. Om schade aan het gordijn te voorkomen, is het beter om de centrifugeermodus te verwijderen.

Het wordt niet aanbevolen om producten te gebruiken die grote hoeveelheden chloor bevatten. Deze stoffen kunnen het gordijn gemakkelijk beschadigen.

Na het wassen kunt u het gordijn in zout water laten weken.

Met deze eenvoudige procedure kunt u een soort beschermende laag op het oppervlak creëren die het verschijnen van vuile vlekken voorkomt. Dankzij zout water hoef je het gordijn niet meer zo vaak te wassen.

Kenmerken van gordijndrogen

Het wordt niet aanbevolen om badkamergordijnen uit te wringen, omdat deze gemakkelijk beschadigd kunnen raken. Anders worden ze gerimpeld en onaantrekkelijk. Om het product goed te drogen en het gordijn niet te beschadigen, moet u zich aan de volgende eenvoudige regels houden.

1. Nadat het wassen is voltooid, worden de gordijnen in het bad neergelegd om het water af te voeren.

2. Vervolgens kan het gordijn voorzichtig aan het touw worden gehangen. Hierdoor kan de vorming van rimpels worden vermeden.

3. Idealiter kun je ook een touw over de badkuip rijgen en een gordijn ophangen.

Gordijnen kunnen binnen of buiten worden gedroogd. Als u van plan bent om het buiten te drogen, moet u direct zonlicht vermijden. Het drogen van gordijnen in de buurt van verwarmingstoestellen wordt niet aanbevolen, omdat er dan gele vlekken op het oppervlak kunnen ontstaan.

Om gele vlekken die zich op de gordijnen hebben gevormd te verwijderen, kunt u huishoudelijke chemicaliën gebruiken. Er zijn veel verschillende producten die zijn ontworpen om gootstenen en toiletten schoon te maken. Regelmatige ventilatie van de kamer helpt schimmelvorming op gordijnen te voorkomen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips