Huisvrouwen wassen beddengoed verkeerd: tips over het combineren van materialen en het kiezen van een modus

стиральная машина

Bij het wassen van beddengoed kiezen de meeste mensen het verkeerde programma.

Hierdoor ontstaat de verkeerde indruk dat kleding op een lage temperatuur en op de snelste stand gewassen kan worden.

Als gevolg hiervan kan het blijken dat microben, schimmels en andere gevaarlijke ziekteverwekkers zich op het oppervlak van het beddengoed beginnen te verzamelen.

Waarom is het belangrijk om je beddengoed op de juiste manier te wassen?

Het is belangrijk om een ​​simpel feit te begrijpen: beddengoed kan gevaarlijke ziektekiemen en andere micro-organismen bevatten. Ze kunnen op twee manieren worden gedood:

1. Wassen op hoge temperatuur.

2. Lang strijken.

Als je de basisverzorgingsregels niet in acht neemt, kan beddengoed uiteindelijk een reëel gevaar voor het menselijk lichaam vormen.

Hoe vaak wassen

Beddengoed wordt regelmatig gewassen omdat het vies wordt. Is een dergelijke aanpak optimaal te noemen? Er is een eenvoudige regel: wassen is één keer per week nodig.

Als we het over de zomerperiode hebben, neemt het zweten toe, waardoor de intensiteit kan worden verminderd. In de winter, wanneer iemand in pyjama slaapt, kan er eens in de twee weken een verandering plaatsvinden.

Voorbereiding

De voorbereidende fase kan de sleutelfase worden genoemd; dit is waar veel mensen typische fouten maken. Er zijn verschillende basisregels:

1. Het is belangrijk om rekening te houden met het type stof. De temperatuur, tijd en andere parameters zijn hiervan afhankelijk. Het soort materiaal staat aangegeven op het label.

2. Kleur. De regel is simpel: felle kleuren kunnen niet met wit worden gewassen. Artikelen van dezelfde of vergelijkbare tint moeten in de trommel van de wasmachine worden geplaatst.

3. Als de vlekken ernstig zijn, kan het wasgoed vóór het wassen in een sopje worden geweekt. Het is niet de moeite waard om moderne stoffen te koken, omdat dit kan leiden tot schade aan de structuur.

4. Dekbedovertrekken en kussenslopen dienen binnenstebuiten te worden gekeerd. Hierdoor kun je al het vuil verwijderen.

Welke temperatuur moet worden ingesteld

De keuze van de temperatuur is cruciaal. Er is een basisregel: hoe hoger de temperatuur, hoe meer vlekken worden verwijderd en alle microben sterven.

Het is echter de moeite waard eraan te denken dat de stof door hoge temperaturen sneller zijn schaduw verliest en dat de structuur ook beschadigd kan raken. Er zijn verschillende aanbevelingen voor het kiezen van een temperatuurregime:

• 60 graden is een universele waarde. Het wasgoed behoudt zijn structuur en schadelijke microben sterven af. Deze modus is geschikt voor natuurlijke en katoenen stoffen;

• als de stof gekleurd of delicaat is, kun je in de wasmachine beter niet boven de 50 graden kiezen. Bij lage temperaturen zal het natuurlijk niet mogelijk zijn om veel verontreinigingen kwijt te raken. In dit geval moet u krachtigere waspoeders toevoegen.

Hoe babykleertjes te wassen

Bij kinderondergoed is de situatie iets ingewikkelder. Het moet op hoge temperaturen worden gestreken en gewassen. Wees niet bang om het weefsel te beschadigen, want teken en andere micro-organismen kunnen een reëel gevaar vormen voor het lichaam van een kind.

Modus afhankelijk van materiaal

1. Linnen van 60 tot 90 graden. Je kunt het vooraf laten weken.

2. Percal en Renforce – 60-90 graden.

3. Satijn van 40 tot 60 graden.

4. Gekleurde chintz – 40 graden. Druk in de gemiddelde modus.

5. Zijde – niet meer dan 30 graden. Gevoelige modus.

Lees ook vóór het wassen de aanbevelingen van de fabrikanten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips