Waarom stinkt een donsjack na het wassen: hoe kom je van de stank af?

Куртка Одежда

Van alle winterkleding ontstaan ​​de meeste problemen met donsjassen. Naast het feit dat dit delicate materiaal in klontjes kan ophopen, zal een onaangename verrassing de stank zijn die na het wassen verschijnt.

Laten we eens kijken waarom de jas na het wassen naar een hond of een kelder begint te ruiken.

Oorzaken

1. Er kunnen verschillende redenen zijn: van onjuist drogen tot vulmiddel van lage kwaliteit. In plaats van ganzendons of andere watervogels zou de jas bijvoorbeeld gevuld kunnen worden met kippendons, wat duidelijk inferieur is qua vochtbescherming.

Zo’n jas zou volgens de natuurwetten moeten gaan rotten en stinken naar rot. Er zijn ook gevallen waarin slecht verwerkte dierlijke wol samen met dons wordt toegevoegd. Problemen met zulke dingen kun je niet vermijden, ook al was je je jassen volgens alle regels en voorschriften.

2. Het is de moeite waard om te bedenken dat wollen en badstofstoffen, maar ook dingen met dons, lang nodig hebben om te drogen. De geur van vocht zal zeker verschijnen als zoiets langer dan 45 uur droogt.

Hetzelfde probleem doet zich voor als u de jas verticaal en in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid te drogen hangt, of als u de donsjas na het wassen niet rechttrekt.

Hoe zich te ontdoen van de stank

In feite is het gemakkelijker om op problemen te anticiperen dan een probleem op te lossen dat zich al heeft voorgedaan. Daarom moeten alle aanbevelingen van de fabrikant worden opgevolgd. Soms kan wassen als zodanig worden uitgesloten en moet het artikel daarom naar de stomerij worden gebracht. Ze zullen waarschijnlijk uitzoeken hoe ze van de onaangename geur af kunnen komen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips