Zo verwijder je vettige vlekken uit een donsjack: een methode die je nooit in de steek zal laten

Стиральная машинка

Alle bovenkleding, inclusief donsjassen, is niet immuun voor de vorming van vettige vlekken.

Helaas kunnen dergelijke vlekken niet worden uitgewassen met het gebruikelijke programma in een wasmachine.

Daarom, als u met een soortgelijk probleem wordt geconfronteerd, moet u uzelf met geduld bewapenen en aan de slag gaan.

Maak eerst uw donsjas of jack nat met water – dit kan in een diepe bak of direct in het bad worden gedaan. Houd er rekening mee dat weken gecontra-indiceerd is voor donsjassen, anders kan het vulmiddel in klontjes veranderen.

Glanzende vlekken moeten worden ingewreven met wasmiddel en gedurende 1-2 minuten met cirkelvormige bewegingen worden geschrobd.

De volgende stap is spoelen. Probeer eventueel achtergebleven zeep te verwijderen en doe het kledingstuk vervolgens in de trommel van de wasmachine.

Vergeet niet speciale ballen te gooien – deze zijn nodig om ervoor te zorgen dat het vulmiddel in zijn oorspronkelijke vorm blijft, dat wil zeggen zonder klontjes.

Kies het juiste wasprogramma. In dit geval is het beter om de instructies op het productlabel te volgen. Het kan geen kwaad om te wijzen op de noodzaak van extra spoelen, zodat er geen strepen achterblijven op het donsjack.

Pas na een dergelijke voorbereiding kunt u absoluut schone kleding uit de wasmachine verwijderen, waarop geen spoor van eerdere vlekken achterblijft.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips