Kussens wassen in een wasmachine: stapsgewijze instructies

Стиральная машинка

Ondanks het gebruik van kussenslopen worden kussens na verloop van tijd toch vuil, waardoor het nodig is ze schoon te maken.

In plaats van elke keer naar de stomerij te gaan, kun je je kussens wassen in de wasmachine.

Dit is niet zo moeilijk als je een aantal regels kent en volgt.

1. Klop eerst grondig op het kussen om al het stof eruit te schudden. Het is het beste om dit op het balkon te doen.

2. Gebruik bij het wassen speciale ballen met spikes – hun doel is om het vulmiddel te kloppen en te voorkomen dat het in klonten verandert.

3. Vervang wasmiddel door vloeibaar wasmiddel. Het kost slechts een klein beetje om het toe te voegen, zodat het gemakkelijk uit het kussen kan worden gespoeld.

4. De temperatuur wordt gekozen op basis van de “vulling” van het kussen. Voor vulstoffen zoals veren of dons is 40 graden geschikt. Dezelfde temperatuur wordt als ideaal beschouwd voor bamboe. Sintepon-kussens worden gewassen op een temperatuur van 30-40 graden en holofiber – 40-60 graden.

5. De meest geschikte modus is volgens veel huisvrouwen “Wol” of “Donsjassen”. In dit geval mag de spin niet hoger zijn dan 600 omwentelingen (voor kleine gedachten – 500).

6. Probeer het kussen na het wassen zo snel mogelijk te drogen. Daarom wordt aanbevolen om de producten op een warme zomerdag te wassen. In de winter kunt u uw kussens drogen in de buurt van een radiator of verwarming. Vergeet niet om het regelmatig te schudden, zodat het vulmiddel gelijkmatig droogt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips