Hoe iets op te ruimen dat niet kan worden gewassen zonder stomerij: advies voor jonge huisvrouwen

Стирка

Als het gaat om de noodzaak om een ​​jas, donsjack of kledingstukken van wol of leer na langdurig dragen schoon te maken, worden de voeten zelf naar de stomerij gebracht.

Er zijn opties waarmee u vuil kunt verwijderen, zelfs van delicate artikelen die niet in automatische machines kunnen worden gewassen.

Wollen jas

Je moet het schoonmaken zo zorgvuldig mogelijk benaderen, anders past de vacht niet in maat of vervormt hij. U kunt proberen het in de machine te wassen in de modus “zachte was” of “wol”. Geen draai. Vergeet de watertemperatuur en het juiste wasmiddel niet.

We keren de jas binnenstebuiten, doen hem in een speciale tas of kussensloop van witte stof en wassen hem. Je kunt je jas alleen in een horizontaal vlak drogen en hem op een handdoek uitspreiden.

Donsjack

Het wassen van donsjassen in een automatische machine is zelfs voor het zachtste programma een riskante onderneming. Maar als handarbeid ondraaglijk is, vergeten we bij het wassen van modellen met een membraan meteen het gewone poeder en de gel. De temperatuur is zo laag mogelijk, het item wordt binnenstebuiten gekeerd en je moet tennisballen in de trommel doen. Je moet het ook in een horizontaal vlak drogen, waarbij je de pluisjes regelmatig opklopt en de klontjes met je handen kneedt.

Lederen producten

De buitenkant van dergelijke producten kan alleen worden afgeveegd met een vochtige doek, maar producten van suède of nubuck worden helemaal niet gewassen. Controleer eerst de kleurechtheid; als de verf op lichte stof afgeeft, is het beter om het artikel helemaal niet te wassen. Als alles in orde is, draai de jas dan binnenstebuiten en was hem in een bak met warm water met een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel voor delicaat handwas.

De voering moet nat en verzadigd worden met de reinigingsoplossing. Laat de jas 10 minuten in het water liggen en spoel vervolgens uit tot de zeepoplossing is uitgewassen.

Droog de jas op een hanger, uit de buurt van zonlicht. Dit kan 2-3 dagen duren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips