Hoe geur te verwijderen uit kleding gekocht in een tweedehandswinkel: alle mogelijke methoden

Одежда

Tweedehandswinkels zijn al lang stevig verankerd in ons leven.

Zuinige huisvrouwen houden van dergelijke winkels vanwege de mogelijkheid om goedkoop nieuwe dingen te kopen. Bovendien kun je hier kleding kopen voor de datsja, die je niet erg vindt om weg te gooien. Ten slotte kun je in tweedehandswinkels stoffenproducten vinden die als vodden kunnen dienen.

Alle artikelen die in dergelijke winkels worden gekocht, hebben echter één onaangenaam kenmerk gemeen: een scherpe geur.

Een weerzinwekkend aroma verschijnt op kleding na behandeling met formaldehyde en stoom – dit is een verplichte procedure en kan niet worden vermeden.

Tegelijkertijd kun je de geur, waar maar weinig mensen van houden, verwijderen door te wassen, hoewel niet helemaal gewoon.

Voordat u kledingstukken in de trommel van de wasmachine doet, moet u ze in gezout water of een azijnoplossing laten weken. Er zijn geen exacte verhoudingen voor dit product – gebruik je oogzout en azijn kunnen samen worden gebruikt.

Als de hierboven beschreven methode niet effectief blijkt te zijn, gebruik dan ammoniak.

Voeg 50 ml ammoniak toe aan 5 liter water en laat de items 2-6 uur in de resulterende oplossing weken. Het wordt aanbevolen om de producten in de frisse lucht te drogen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips