Wat te doen als het artikel na het wassen ‘krimpt’: een methode om het artikel terug te brengen naar zijn oorspronkelijke formaat

Стиральная машинка

Je kunt je gemakkelijk de teleurstelling voorstellen van een huisvrouw die een kledingstuk uit de trommel van de wasmachine haalde en ontdekte dat het kleiner was geworden.

Allereerst is het de moeite waard om de reden te vermelden waarom een ​​dergelijke situatie zich zou kunnen voordoen.

In de regel treden er problemen op wanneer voor het wassen een ongepaste temperatuur of een modus is geselecteerd die niet geschikt is voor de stof.

Gelukkig is er één manier om de situatie kosteloos te corrigeren.

Het is vermeldenswaard dat de gemakkelijkste manier om het gewenste resultaat te bereiken is om de kleding terug te brengen naar de vorige maat door zo vroeg mogelijk te beginnen met handelen. Idealiter direct na het wassen.

Om dit te doen, moet je een kom met koud water vullen en ijsblokjes toevoegen om de temperatuur van de vloeistof zo laag mogelijk te houden.

Nadat het voorbereidende werk is voltooid, laat u het gekrompen artikel gedurende 15-20 minuten in ijswater weken.

Het enige dat overblijft is om de kleding opnieuw in de wasmachine te wassen, dit keer op de laagst mogelijke temperatuur. De modus wordt geselecteerd op basis van de stof. Het is niet nodig om poeder toe te voegen.

Na een dergelijke behandeling worden de dingen niet in een droger gedroogd, maar door ze op een vlak horizontaal oppervlak te leggen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips