Waarom kochten onze grootmoeders zetmeel in kilogrammen: er is simpelweg geen gelijkwaardig alternatief voor dit product

Крахмал

Aardappelzetmeel moet in elk appartement aanwezig zijn, omdat het niet alleen nuttig kan zijn bij het koken, maar ook bij het oplossen van veel huishoudelijke problemen.

Onze grootmoeders wisten hiervan: uit dit artikel leer je hoe ze zetmeel gebruikten en daardoor hun huishoudelijke taken gemakkelijker maakten.

Moeilijke vlekken verwijderen

Sap, gras en wijn kunnen werkelijk complexe vlekken achterlaten.

Om ze gemakkelijk te verwijderen, brengt u een kleine hoeveelheid stijfsel aan op het vuile gebied, veegt u na een paar minuten het witte poeder weg en spoelt u het bevlekte voorwerp af met koud water.

Doordat het zetmeel de vlek “absorbeert”, zal deze veel minder opvallend worden of zelfs geheel verdwijnen. Belangrijke voorwaarde: de verontreiniging moet vers zijn.

Als je een vettige vlek wilt verwijderen, maak dan een mengsel van 50 ml melk en 4 eetlepels zetmeel klaar. Laat deze pasta een nacht op de verontreinigde stof zitten, waarna deze moet worden verwijderd – en daarmee ook het spoor van vet.

Het wegwerken van onaangename geuren

Als u te maken krijgt met het probleem van een weerzinwekkende geur die in uw appartement verschijnt, ook van schoenen, probeer dan de bron van het onaangename “aroma” met zetmeel te besprenkelen en dit enkele uren, en indien mogelijk, een nacht te laten staan.

Als u ’s ochtends met een stofzuiger zetmeel verwijdert, kunt u genieten van frisheid.

Eerder vertelden we je hoe je kebab snel schoonmaakt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips