Waarom ruiken handdoeken na het wassen slecht: redenen en oplossingen voor het probleem

Полотенца

Het wassen van badstof handdoeken kan hoofdpijn worden als je geen ervaring hebt. En slechts één probleem kan je gek maken: de verre van frisse geur die het materiaal na het wassen afgeeft.

Laten we proberen erachter te komen waarom dit is gebeurd en hoe we de handdoeken fris kunnen laten ruiken.

Het probleem is binnen een minuut opgelost. Hier leest u hoe ervaren huisvrouwen ermee omgaan.

Hoe je te gedragen

De oorzaak van de geur ligt bij bacteriën. Als iets stinkt, betekent dit dat er een familie van micro-organismen in leeft en bloeit.

De eerste fout in een dergelijke situatie is het gebruik van conditioner, vooral bij het wassen van badstofhanddoeken en badjassen.

In dit geval wordt het moeilijker om ziektekiemen te verwijderen, omdat het product tijdens het spoelen niet volledig uit dergelijke stoffen wordt gewassen.

Als een handdoek – een keukenhanddoek of een handdoek uit de badkamer – onder zware omstandigheden is gebruikt, plaats het artikel dan in de magnetron voordat u het in de wasmachine doet en zet het gedurende 30 seconden aan.

Gooi daarna de handdoek onmiddellijk in de trommel en wacht op een wonder.

Als we het hebben over badhanddoeken of andere dingen die niet in de magnetron passen, dan is het gemakkelijker om ze in een oplossing van azijn en water (1:1) te laten weken of azijn toe te voegen tijdens het wassen in de machine.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips