Basisregels voor de verzorging van gebreide artikelen: hoe u het product niet beschadigt

Стиральная машинка

Zoals u weet, vereisen gebreide artikelen speciale zorg. Om je favoriete trui, muts of sjaal niet kwijt te raken, mag je de basisregels voor het omgaan met dergelijke kleding niet vergeten.

Als u de keuze heeft tussen het wassen van gebreide artikelen in de machine of met de hand, geef dan de voorkeur aan handwas.

Ook de keuze van het wasmiddel is belangrijk: voor bijzonder delicate garensoorten, waaronder angora, mohair, merino of alpaca, wordt aanbevolen om het waspoeder te vervangen door geraspt baby- of wasmiddel.

Trouwens, als je wilt dat de zachtheid van natuurlijke wol langer blijft, voeg dan tijdens het wassen een druppel glycerine toe, waardoor de inherente zachtheid en zijdezachtheid van de vezels kan verdwijnen.

Als het de taak is om de vlek te verwijderen, probeer het kledingstuk dan niet te lang te laten weken.

Als het om gebreide artikelen gaat, wordt de spoelstap belangrijker dan ooit. Het product moet grondig worden uitgespoeld en de watertemperatuur mag niet veel verschillen van die waarin de kleding is gewassen.

Onthoud: wringen is doem voor gebreide artikelen – wikkel ze in plaats daarvan in een handdoek en wring ze voorzichtig uit.

Ten slotte wordt aanbevolen om tijdens het wasproces azijn te gebruiken om een ​​heldere en rijke kleur te behouden. Spoelen in een bak waaraan citroenzuur is toegevoegd, zal de witheid helpen herstellen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips