Hoe een jas te wassen: hierdoor kunt u het doen zonder chemisch reinigen

Стиральная машина

Het wordt aanbevolen om de vacht naar de stomerij te laten stomen, omdat wassen het uiterlijk ervan permanent kan bederven. Maar het punt zit niet in de procedure zelf, maar in het feit dat het proces met fouten is georganiseerd.

Als u alles goed doet, kunt u uw jas zelf wassen zonder tijd en geld te verspillen aan stomerijdiensten.

Wat je moet weten

De eerste en hoofdregel: bestudeer altijd het etiket, waarop de fabrikant de onderhoudsdetails aangeeft. Afhankelijk van de stof variëren de details van de verzorging van het product.

Fijne stoffen

Laken, kasjmier en wol kunnen alleen met de hand worden gewassen en alleen in water waarvan de temperatuur niet hoger is dan 30 graden. Je kunt geen gewoon poeder gebruiken. Het is beter om een ​​vloeibaar wasmiddel te nemen dat bedoeld is voor delicate artikelen of babyshampoo. Jassen gemaakt van deze materialen mogen niet langer dan 4-7 minuten worden geweekt. Spoel af in koud water en heel voorzichtig.

Machinewassen is absoluut niet geschikt, zelfs niet als de handmatige modus is ingeschakeld.

Een gedrapeerde jas mag alleen als laatste redmiddel worden gewassen. Glanzende delen kunnen worden gereinigd met een oplossing van water en wasmiddel voor delicate stoffen, waarbij u de vuile delen voorzichtig afveegt met een doek gedrenkt in de oplossing.

Polyester

Polyester kan in de wasmachine gewassen worden, tenzij de fabrikant anders aangeeft op het etiket. Maar in plaats van poeder moet u een speciaal gelachtig product gebruiken. Plaats de jas in de trommel en zet het handwasprogramma aan.

Jas met bont

Voor het wassen is het noodzakelijk om alle bontelementen te verwijderen en de vacht te wassen, rekening houdend met het belangrijkste productiemateriaal. Als de vacht is vastgenaaid of als de kleding een bontvoering heeft, neem dan contact op met een stomerij.

Thuis kunt u een vacht met bont op een droge manier reinigen, waarbij u zuiveringszout gebruikt om vettige vlekken te verwijderen. Strooi het gewoon op het verontreinigde gebied, wacht een paar minuten (frisdrank absorbeert het vet) en verwijder eventueel achtergebleven poeder.

Als de vlekken erg zijn en het niet mogelijk is om naar de stomerij te gaan, kan het item met bont met de hand worden gewassen in lauw water met wasmiddel voor delicate items. Je mag er in geen geval in knijpen. Het is het beste om de vacht te kammen terwijl deze nog vochtig is.
Je kunt tijdens het wassen geen andere dingen in de trommel gooien; jassen moeten alleen worden gewassen en in een speciale tas of kussensloop worden geplaatst.

Het product moet op een hanger worden gedroogd. Het wordt niet aanbevolen om het uit te wringen, omdat dit de stof zal vervormen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips