Hoe je wit en gekleurd wasgoed op de juiste manier kookt: een fout waar geen aandacht aan wordt besteed

Стиральная машина

Automatische wasmachines en moderne huishoudelijke chemicaliën voorkomen niet dat huisvrouwen periodiek terugkeren naar de wortels van het leven en hun wasgoed koken.

De procedure is lastig, maar soms is dit de enige manier om hardnekkige vlekken op witte en gekleurde stoffen te verwijderen. Als ik me niet vergis.

Het blijkt dat de gerechten waarin het wasgoed wordt gekookt een belangrijke rol spelen in dit proces.

Eén fout en alles tevergeefs

Ten eerste, als je nog steeds aan het koken bent, kies dan de juiste container. De beste optie wordt al lang erkend als geëmailleerde schalen – bekkens, kookpotten, ruime pannen. Het is ook niet verboden om wasgoed in roestvrijstalen schalen te koken. Eigenlijk is dat alles.

Als er alleen gegalvaniseerde en aluminium bassins beschikbaar zijn, is het beter om het koken te vergeten. Bij het koken in een dergelijke container kan het wasgoed bevlekt raken.

Ten tweede mag de pan geen afgebroken emaille of roest op het oppervlak hebben. Dit is beladen met het verschijnen van vlekken.

In welk water moet je je wasgoed gooien?

Er is een zogenaamde standaard. Voor 1 kg wasgoed moet er dus 10 liter water in de pan passen. Kook het wasgoed met toevoeging van spaanders of vloeibaar wasmiddel, frisdrank of poeder.

Het wasgoed moet in een pan met koud water worden geplaatst. Als u het in kokend water gooit, zullen de vlekken mogelijk nooit helemaal verdwijnen. Nadat het water kookt, moet je het vuur verlagen en het wasgoed roeren. Het koken kan 30 minuten tot 2 uur duren.

Wit ondergoed

Om witte stoffen een glanzende glans te geven, kun je bleekmiddel of chloorbleekmiddel aan het water toevoegen, maar alleen als je natuurlijke stoffen kookt en geen synthetische stoffen.

Gekleurd ondergoed

Als je ze vaak kookt, zullen ze vervagen. Gekleurd wasgoed wordt apart van wit gekookt met behulp van delicate wasformuleringen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips