Hoe je een deken wast zodat deze niet van een rechthoek in een ruit verandert: alle subtiliteiten van wassen

Стиральная машинка

Een warme wollen deken is een onmisbaar kenmerk van lange herfstavonden.

Let op: lees het etiket zorgvuldig door voordat u het etiket van een gloednieuw product afknipt, zodat u weet wat u moet doen als het product vies wordt.

Zelfs handenwassen is voor sommige artikelen gecontra-indiceerd – ze moeten grondig worden uitgeschud en geventileerd door ze in de frisse lucht te hangen. Zo ben je verlost van stof en nare geurtjes.

In hetzelfde geval, als het product gewassen kan worden, doe het dan zelf of selecteer de delicate of handwasmodus in een wasmachine.

Omdat hard kraanwater de kwaliteit van de deken negatief beïnvloedt, kan het geen kwaad om een ​​speciaal weekmaker aan de trommel toe te voegen.

Als er vlekken worden opgemerkt op een warme wollen deken, moet u ervoor zorgen dat u deze van tevoren verwijdert. Huismiddeltjes zoals peroxide of azijn zijn behoorlijk effectief.

Laten we tot slot nog een paar woorden zeggen over het drogen, vanwege fouten waarbij een deken die voorheen een nette rechthoekige vorm had, in een uitgerekt vierkant kan veranderen.

Allereerst is het de moeite waard eraan te denken dat het niet wordt aanbevolen om wollen artikelen te draaien of te veel omwentelingen te gebruiken bij het centrifugeren in een wasmachine. Dep de deken in plaats daarvan met een handdoek en leg hem op een horizontaal oppervlak, uit de buurt van zonlicht en verwarmingsapparaten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips