Hoe een verfroller schoon te maken: advies van een meester met jarenlange ervaring

Средства для уборки

We zijn het ermee eens dat een goede verfroller niet goedkoop is, maar je moet er niet op bezuinigen; met de juiste zorg zal hij vele jaren dienst doen.

Er is misschien maar één uitzondering: een schuimroller, die gemakkelijker weg te gooien is dan de verf schoon te maken. Zelfs als het je lukt, zal de roller, wanneer hij droogt, strepen achterlaten, waardoor de verf in ongelijkmatige lagen wordt aangebracht.

Vandaag nodigen we u uit om kennis te maken met methoden waarmee u dit gereedschap kunt reinigen van een van de meest voorkomende soorten verf: in water oplosbaar.

Belangrijke opmerking: hoe eerder u met de schoonmaakfase begint, hoe minder inspanning u uiteindelijk hoeft te leveren.

Laten we beginnen met verse verf. Om de resten te verwijderen, volstaat het om de cilinder van het handvat te halen en tien minuten onder stromend water af te spoelen. De vloeistof moet koud zijn.

Zodra je ziet dat het water de kleur van de verf niet meer verandert, knijp je de roller uit en laat je hem “met rust” drogen.

Wat te doen als de verf al is opgedroogd? Alles is niet minder eenvoudig: de roller moet in water worden gedrenkt, waarvan de temperatuur ongeveer 40 graden is.

Als gevolg hiervan zal de verf zacht worden en uiteindelijk vanzelf loslaten.

Eerder hadden we het over hoe je het in een losse muur moest doen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips