Wetenschappers hebben een antiverouderingsdieet genoemd dat de jeugd behoudt en het leven verlengt

Яблоко

Wetenschappers hebben bewezen dat je met behulp van een dieet het proces van biologische veroudering kunt vertragen, de jeugd kunt behouden en het leven kunt verlengen.

Vreemd genoeg, maar we hebben het over een caloriearm dieet dat al lang bekend is bij iedereen die afslankt.

De ontdekking werd gedaan door medewerkers van de School of Public Health. Postbode van Columbia University (New York, VS).

In de loop van onderzoek bleek dat naast gewichtsverlies een caloriearm dieet de veroudering van het lichaam vertraagt, de jeugd en het leven verlengt.

Studiedetails

Deelnemers aan het programma kozen gedurende een maand drie kant-en-klaarmaaltijden. Ook kregen ze 24 weken lang calorie-informatie en andere voedingsadviezen.

Het bleek dat de meeste vrijwilligers het aantal calorieën dat ze consumeerden met bijna 12% verminderden.

Verder werd ontdekt dat individuele DNA-biomarkers in het bloed veranderden als gevolg van een dieet.

Als gevolg hiervan kwamen wetenschappers tot de conclusie dat een caloriearm dieet de veroudering met 2-3% vertraagde in vergelijking met andere programma’s.

Wetenschappers zijn van plan het effect van voeding op de lange termijn te bestuderen. Het is de bedoeling om het effect van het dieet op het menselijk lichaam over 10 jaar te evalueren.

Eerder vertelden we je waarom je niet kunt eten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips