Leg dit precies op het keukenkastje – en je hoeft de meubels niet langer van bovenaf af te vegen: we hebben het niet over krantenpapier

кухня

Het onderhouden van keukenkasten kan een behoorlijke uitdaging zijn.

Er vallen oliedruppels op het meubilair, waardoor er een plakkerige laag ontstaat.

Een ander probleem is het snel afstoffen van kasten.

Bijzondere problemen doen zich voor bij het van bovenaf afvegen van meubels. Om stof te verwijderen moet je veel moeite doen.

Je kunt echter vals spelen. Het volstaat om wat materiaal op de kast te leggen – en je hoeft het stof niet langer van bovenaf af te vegen. Maar wat moet je precies gebruiken om je kast te bekleden?

Waarom je geen kranten op kasten mag leggen

Tijdens het Sovjettijdperk was de methode om kranten te gebruiken enorm populair.

Veel Sovjet-huisvrouwen legden een oud tijdschrift op de kast en tijdens het schoonmaken verwijderden ze eenvoudigweg het krantenpapier en gooiden het weg.

Ja, het was best handig: het was niet nodig om de bovenkant van de kast schoon te vegen van stof en tandplak.

Deze lifehack is tegenwoordig echter niet de moeite waard om te herhalen.

Ten eerste is er het probleem dat los stof zich op krantenpapier nestelt. Ten tweede is de krant moeilijk te verwijderen: er zijn problemen met het krullen ervan. Als gevolg hiervan vliegen vaste kleine deeltjes uit elkaar.

Ten derde zorgen kranten die op de kasten liggen ervoor dat de keuken er slechter uitziet. Ten vierde is er een effectievere remedie.

Hoe kasten te bekleden

Het is beter om transparante film te gebruiken, die je bij een bouwmarkt kunt kopen.

Dit materiaal is vrij compact en krult zonder problemen: het is heel gemakkelijk te verwijderen. Bovendien nestelt stof zich beter op de film.

Eerder noemden we welke huisvrouwen vergeten tijdens het schoonmaken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips