5 fouten die een wasmachine niet vergeeft: advies voor jonge huisvrouwen

Стиральная машина

Van alle foutieve acties die gebruikers ondernemen na de aanschaf van een automatische wasmachine, vergeeft de technologie er niet slechts vijf.

De reden hiervoor is niet zozeer de beperkte levensduur als wel de medeweten van de eigenaren van complexe huishoudelijke apparaten en de verwachting dat het merk betrouwbaar is.

Wij vertellen u welke voorwaarden bij het gebruik van de machine in acht moeten worden genomen.

1. Installatie

Het moet een vlakke ondergrond zijn, anders moet u de machine waterpas zetten door de hoogte van de poten aan te passen. Een reden om erover na te denken is als de machine na het wassen door trillingen zelfstandig in verschillende richtingen beweegt. Zo’n kleinigheid kan mechanische schade en dure reparaties tot gevolg hebben.

2. Overbelasting

Gecombineerd met het eerste punt is dit gewoon een ramp. Huisvrouwen vergeten vaak dat nat wasgoed zwaarder weegt dan droog wasgoed wanneer ze de trommel volledig vullen. Naast mogelijke storingen moet je er rekening mee houden dat je meer elektriciteit, water en wasmiddel nodig hebt, omdat kleding in een overvolle machine de eerste keer nog steeds niet gewassen wordt.

3. Poederdosering

Het poeder blijft niet alleen in de weefsels van de machine achter, maar ook in de machine zelf. Als gevolg hiervan worden tandplak, schimmel en geur gevormd en neemt tegelijkertijd de kwaliteit van de was af.

4. Zakken controleren

Naast het regelmatig controleren van de inhoud van de zakken op kleine spullen, moet u er rekening mee houden dat decoratieve elementen los kunnen komen, wat uiteindelijk verstopping van het afvoergat en mogelijk mechanische schade veroorzaakt.

5. Dienst

De wasmachine heeft regelmatig onderhoud nodig. Het is niet voldoende om ontkalkers te gebruiken; u moet de rubberen afdichting van het laadgat en de lade voor poeders en vloeistoffen afvegen en ook de deur van de machine openen wanneer u deze niet gebruikt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips