Waarom ervaren huisvrouwen geen waspoeder meer kopen: doe-het-zelf huishoudchemicaliën

Стиральная машина

Niet elk wasmiddel kun je gebruiken voor het wassen van kinderkleding of als je allergisch bent.

Als je eenmaal geconfronteerd wordt met gezondheidsproblemen, wordt het heel moeilijk te geloven dat huishoudelijke chemicaliën volkomen veilig kunnen zijn. Het enige dat overblijft is iets uitvinden, iets uitvinden.

In feite is het niet zo moeilijk om met je eigen handen een redelijk effectief waspoeder te maken.

Waarom zijn huishoudelijke chemicaliën gevaarlijk?

Naast geurstoffen bevat vrijwel elk poeder natriumsulfaat, fosfaten, enzymen, oppervlakteactieve stoffen, flataten en andere stoffen, die niet alleen onzuiverheden verwijderen, maar ook de huid uitdrogen en zelfs bij een gezond persoon huidirritatie en een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Veilig wassen

Ook wassen kan veiliger en zelfs zuiniger als je het poeder zelf maakt. Je kunt je natuurlijk beperken tot zeep, maar dit is niet de meest effectieve optie.

Ter voorbereiding heb je nodig:

  • was(baby)zeep;
  • natriumcarbonaat;
  • natriumcarbonaat;
  • borax;
  • etherische olie (optioneel).

Hoe je te gedragen

De zeep moet op een fijne rasp tot kruimels worden gemalen, voeg 1 el toe. l. natriumcarbonaat, zuiveringszout en borax. Etherische olie wordt naar wens toegevoegd. Een paar druppels zijn voldoende voor de geur.

Hoe te wassen

Als je met de hand wast, is 1 eetlepel van het bereide mengsel voldoende. Voor het wassen in SMA heb je 2 eetlepels nodig, die in een liter water moeten worden opgelost zodat er geen strepen achterblijven.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips