Hoe je dingen kunt strijken zonder strijkijzer: je kunt ze zelfs na het drogen op orde krijgen

Утюг

Veel huisvrouwen hebben het beddengoed en sommige handdoeken al lange tijd niet meer gestreken. Deze procedure kost niet alleen veel tijd, maar verhoogt ook het bedrag van de elektriciteitsrekening aanzienlijk.

Maar daar gaat het nu niet om. We vertellen je hoe je gedroogde kleding op orde kunt brengen als je geen strijkijzer bij de hand hebt.

Tip #1: Wasmachine

Je kunt uiteraard de ‘easy ironing’-modus in de wasmachine inschakelen, als deze die heeft. Zo niet, dan kan een ‘spin’ helpen. Plaats het droge kledingstuk dat gestreken moet worden en een vochtige handdoek in de trommel. Zet de “centrifuge” aan en na 10 minuten zal de kleding die zorgvuldig aan de hanger is gehangen een beetje drogen – er zullen geen kreukels meer zijn.

Tip #2: Haardroger

Haardrogers worden vaker meegenomen op reis dan strijkijzers. Hete lucht kan worden gebruikt om plooien in mouwen, manchetten, enzovoort recht te trekken. Het gaat gemakkelijker als u de doek vooraf met water bevochtigt.

Tip #3: krultang

Dit “hulpmiddel” helpt u bij het opruimen van uw kraag of manchetten. Een geweldige optie als de overige kledingelementen bijvoorbeeld verborgen zijn door een trui.

En ten slotte: als je je kleding zorgvuldig op een droger of hanger legt, hoef je ze na het drogen helemaal niet meer te strijken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips