Waarom je kleding niet op een radiator kunt drogen: veel mensen weten er niet eens van

Батарея

Veel mensen hebben de gewoonte om kleding na het wassen op de radiator te drogen, omdat het dan sneller uitdroogt.

Maar experts zeggen dat dit niet mogelijk is. Deze methode heeft een aanzienlijk nadeel dat tot ongewenste gevolgen kan leiden.

De nuance is dat de populaire droogmethode de luchtvochtigheid in de kamer verhoogt, wat in sommige gevallen niet goed is.

Experts zeggen dat de meest correcte manier is om een ​​speciaal droogrek te gebruiken waar je dingen aan kunt ophangen.

Voordien is het raadzaam om dingen op een extra centrifugeercyclus te zetten. Daarnaast kun je de droger beter op de meest verlichte plaatsen plaatsen.

Een verhoogde luchtvochtigheid in huis kan leiden tot een vochtige geur en in sommige gevallen ontstaat er schimmel in huis.

Het is beter om kleding op afstand in de droger te plaatsen om de kans op een vochtige geur te minimaliseren.

Wat de wastemperatuur betreft, raden deskundigen aan deze op de minimumwaarde in te stellen – 20-40 graden (afhankelijk van de mogelijkheden van de machine).

Studies hebben aangetoond dat kouder water kleding beter wast.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips