Hoe beddengoed wassen: fouten die elke tweede huisvrouw maakt

Стиральная машина

Moderne huisvrouwen denken niet veel na over dit probleem. Laad het eenvoudigweg in de machine en selecteer de juiste modus.

Ervaren huisvrouwen, die al meer dan één set hebben vervangen, letten meer op de dingen en wassen ze niet alleen op de juiste manier, maar bewaren het beddengoed ook op de juiste manier.

Handmatige wasmodus

Linnengoed gemaakt van delicate materialen of stoffen die kunnen verkleuren, wordt handmatig opgeruimd. Bovendien gebeurt dit in warm zeepsop. Na het wassen kun je uitspoelen in de wasmachine.

Als je zijden ondergoed moet uitspoelen, voeg dan 2 stukjes suiker aan het water toe, zodat het materiaal zijn vorm niet verliest.

Spoel eventueel achtergebleven wasmiddel uit

Dit is zelfs in de automatische modus moeilijk te doen, om nog maar te zwijgen van handmatige arbeid. Maar om de taak te vereenvoudigen, moet je 1 eetlepel tafelazijn aan het water toevoegen. En als je je wasgoed in de kou droogt, voorkom je dat de stof bevriest als je tijdens het spoelen een paar eetlepels zout toevoegt.

Als er tijdens het wassen veel schuim is gevormd, kunt u het schuim met talkpoeder bestrooien om geen tijd te verspillen aan extra spoelen.

Drogen

Donkergekleurd linnen mag, net als andere rijkgekleurde kleding, niet in direct zonlicht worden gedroogd – het vervaagt zeer snel.

Opslag

Je moet onder andere je beddengoed goed opvouwen op de planken in je kast. Daarom moeten zware linnen of katoenen materialen onderaan de stapel wasgoed worden geplaatst. Het is belangrijk dat er geen vuile was in de buurt op planken of laden ligt. Zelfs een eenmalig gebruikt item kan uw fris ruikende beddengoed verpesten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips