Zo kom je van nare geurtjes af in een keuken zonder afzuigkap: een methode die eventuele stank neutraliseert

Кухня

Als je de geur van het eten van gisteravond niet meer kunt verdragen, probeer het dan te vervangen door een aangenamer aroma.

Je kunt bijvoorbeeld een pan water op het vuur zetten en sterk (en aangenaam) ruikende ingrediënten toevoegen: citroenschil, kaneelstokjes, sinaasappel- en mandarijnschillen, kruiden.

Breng het mengsel aan de kook en laat het 30-60 minuten op laag vuur staan.

Gedurende deze tijd zal de keuken gevuld zijn met aangename aroma’s. Het belangrijkste is om de pan in de gaten te houden, zodat het water niet wegkookt en het mengsel niet verbrandt.

Als u van koffie houdt, sluit dan de keukendeur en zet uw favoriete drankje. Het heldere en rijke aroma vult onmiddellijk de kamer.

Je hebt het gevoel alsof je als barista aan het werk bent en je bevindt je nu in een trendy koffietentje.

Degenen die geen koffiefans zijn, moeten essentiële oliën gebruiken. Iedereen zal bijvoorbeeld lavendel, kaneel, jasmijn, sinaasappel, enzovoort doen. Als je geen speciale aromalamp hebt, laat dan olie op een hete batterij vallen – het effect zal niet erger zijn.

Tot slot delen we nog een methode die eventuele geuren kan neutraliseren.

Giet een kleine hoeveelheid water in de pan en zet deze op het vuur, voeg 3-5 eetlepels azijn toe en breng aan de kook. In eerste instantie zal een specifieke geur zich door de keuken verspreiden, maar dan zal deze verdwijnen en al het andere met zich meedragen.

Eerder hadden we het over hoe je van kalkaanslag af kunt komen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips