Hoe sporen van jodium uit kleding te verwijderen: een goedkoop middel uit een medicijnkastje voor thuis

Йод

Een jodiumvlek achterlaten op kleding of ander linnengoed is een fluitje van een cent. Maar het verwijderen van jodium is een andere taak.

In dit geval wenden veel huisvrouwen zich onmiddellijk tot de bronnen – volksontwikkelingen – zonder vooral te rekenen op de hulp van huishoudelijke chemicaliën. Dit product is te vinden in elke EHBO-doos.

Hier leest u hoe u een vlek verwijdert die is veroorzaakt door het behandelen van een wond met jodium.

1. De eenvoudigste en zonder overdrijving goedkope optie is waterstofperoxide. De vlek rijkelijk deppen met het product, even laten inwerken, uitspoelen en in de wasmachine doen.

2. Daarnaast vindt u tips om jodiumvlekken uit kleding of linnengoed te verwijderen met melk.

3. Een andere optie die huisvrouwen actief beoefenen, is de vlek behandelen met een stuk rauwe aardappel of het gebruik van zetmeel in pure vorm.

4. Het volgende beschikbare en populaire middel tegen jodiumvlekken is citroensap of citroenzuur.

5. Een mengsel van zuiveringszout en azijn is in dit opzicht niet minder effectief. Het product is zelfs bestand tegen oude jodiumvlekken.

Je kunt het artikel ook behandelen met wasmiddel.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips