Het kan langer meegaan: 5 grote fouten bij het wassen van beddengoed

Кровать

Beddengoed kan, als je het goed onderhoudt, jarenlang mooi blijven.

Er zijn verschillende nuances bij het wassen van kussenslopen, dekbedovertrekken en lakens die de “levensduur” van deze artikelen zullen helpen verlengen.

Wasfrequentie

Het wordt als een vergissing beschouwd om te wachten tot het moment waarop het beddengoed merkbaar vuil wordt.

Maar experts adviseren om, ongeacht zichtbaar vuil, minimaal één keer in de 2 weken te wassen. Als huisdieren op het bed slapen, moet de set elke 7 dagen worden vervangen.

Drogende nuances

Een andere fout is het drogen van beddengoed op radiatoren of in een droger. Experts raden aan hiervoor touwen of hangers te gebruiken. Drogen verlengt op natuurlijke wijze de levensduur van artikelen.

Handdoeken

Beddengoed moet apart van handdoeken worden gewassen. Het probleem is dat deze laatste pluisjes vormen die aan dingen blijven plakken. Bovendien wrijven de donzige lussen van handdoeken tegen dun linnengoed, wat de slijtage van de stof versnelt.

Agressieve middelen

Veel bleekmiddel, poeder of het gebruik van andere agressieve producten verkorten de levensduur van beddengoed. Experts zeggen dat zuiveringszout en witte azijn effectiever zijn.

Wasadviezen

Huisvrouwen negeren vaak de aanbevelingen van fabrikanten op etiketten (temperatuur, centrifugeren, strijken, enz.). Maar de werking van wat dan ook begint met de instructies.

Zo kunt u door het volgen van vijf eenvoudige regels de levensduur van uw beddengoed aanzienlijk verlengen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips